Ricky Martin (46) is onlangs getrouwd met Jwan Yosef en voedt samen met hem twee kinderen op. Naar aanleiding van zijn rol in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace gaf hij een interview aan entertainmentsite Vulture.com. Ze bespraken een scène uit de serie waarin Antiono na de dood van Gianni werd ondervraagd door de FBI.

“Het was een van de moeilijkste scènes om te spelen”, vertelt Martin. “De FBI-agent haalde alles naar boven dat Antonio en Gianni geheim wilden houden. Het was algemeen bekend dat de twee een relatie hadden, maar in de scène komt naar buiten dat er ook andere mannen in het spel waren. En dan heb ik het over escortjongens.”

Onbegrip
De FBI-agent snapt weinig van de verhouding tussen Antonio en Gianni. De serie speelt zich grotendeels af in de jaren negentig, een tijd waarin gays nog meer dan nu op onbegrip stuiten van andere mensen. Volgens Ricky Martin is dit anno 2018 ook nog zo. Hij hoopt dat zijn rol als Antonio mensen de ogen opent: dat andere relatievormen ook moeten kunnen bestaan.

In de serie wordt de relatie tussen Gianni en Antonio door anderen afgedaan als niet serieus. “Terwijl de twee al vijftien jaar samen zijn en alles gebeurt in goed vertrouwen. Daar is absoluut niets mis mee en dat wil ik graag laten zien.”