Olympische held

Gus Kenworthy: “Make America gay again”

Heerlijke sneer naar Trump

24 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Op de Olympische Winterspelen doet de Amerikaanse skiër Gus Kenworthy gewoon lekker waar hij zin in heeft. Zo verscheen hij in een interview met een pet met daarop de tekst: “Make America gay again”, een heerlijke sneer naar Donald Trump.

Gus Kenworthy vertelde eerder al dat hij geen zin had om na afloop van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang bij president Trump op bezoek te gaan in het Witte Huis, zoals gebruikelijk is voor Olympische sporters. Dit onder meer vanwege het feit dat  Trump transgenders uit het leger wil weren.

Gisteren werd hij geïnterviewd over Human Rights Campaign, een organisatie die hij ondersteunt. Tijdens het gesprek droeg hij een pet met een verwijzing naar de slogan waarmee Trump de Amerikaanse verkiezingen inging. In plaats van ‘great’ staat er ‘gay’ op zijn pet.

Trol
Eerder deze week zette Gus een internet-trol op z’n nummer. Die had getwitterd dat homo’s niet met elkaar moesten konden trouwen omdat ze geen kinderen konden krijgen. “De vraag is: als mannen met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen, wie moeten er dan kinderen krijgen?” Het antwoord van Gus: “Hopelijk jij niet.” En daarop volgde een stroom reacties waarin de trol, genaamd ‘ShitGate’, belachelijk werd gemaakt.

Puppy
Nog meer leuks: Gus snapt niet dat er nog steeds honden worden opgegeten in Zuid-Korea. Net als vier jaar geleden in Sotchi heeft de skiër een pup geadopteerd. Deze keer maakte hij er een opvallend statement bij. Op Twitter schreef hij: “Dogs are friends. Not food.”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau