Update: Lichaam vermiste Orlando gevonden in Den Haag

Nabestaanden organiseren herdenking

27 februari 2018, 2 minuten

Vorige week zondag ging de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam op date, sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De politie is een groot onderzoek gestart.

Update: Op 26 februari is bekendgemaakt dat zijn lichaam is gevonden in het Böttgerwater in Ypenburg, een wijk in Den Haag. Nabestaanden organiseren later die dag een herdenking. 

Vorige week zondag ging de 17-jarige Rotterdamse Orlando Boldewijn op date met een man die hij via een dating-app had ontmoet. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De politie heeft inmiddels met de man gesproken waarmee de vermiste jongen een date had.

Volgens hem heeft hij Orlando na hun ontmoeting afgezet op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag. “Volgens de man zou Orlando vanuit hier richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor”, schrijft de politie op Facebook.  

De politie heeft telefoon- en bankgegevens onderzocht, daaruit blijkt dat hij voor het laatst in Den Haag is geweest. Volgens het AD spreekt de jongen vaker af met mannen die hij via internet ontmoet, maar blijft hij daarna nooit weg. “Het gaat om een jongen met een heel druk sociaal leven. Dit patroon klopt gewoon niet”, stelt een woordvoerder van de politie.

De politie is een groot onderzoek gestart. “We doen alles wat we kunnen. Ons onderzoek is op verschillende manieren opgeschaald. Er werken nu meer mensen aan en we hebben meer bevoegdheden. We mogen nu camerabeelden opvragen en telefoons aftappen en meer dingen die we liever achter de schermen houden in het belang van de opsporing.”

Ook via internet zijn familie en vrienden een zoektocht gestart. Sommigen van hen roepen op een zoekactie op poten te zetten. “Als Orlando later deze week nog steeds niet gevonden is, gaan we zeker weten zelf zoeken.”

Heb jij informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Bron: AD / RTL Nieuws

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau