Het is de tweede keer dat de botenparade in Utrecht wordt gehouden. Vorig jaar bood de Utrechtse grachtenparade een kleinschalig alternatief voor de Canal Parade in Amsterdam, dat met tachtig boten is uitgegroeid tot een megaspektakel dat volgens sommigen een te commercieel karakter heeft gekregen.

Roze
Afgelopen weekend maakte de organisatie van de Utrecht Canal Pride 2018 de deelnemers bekend die dit jaar meedoen. Ze leggen uit dat alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven ook daadwerkelijk meevaren. “Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de lhbti-gemeenschap.”

Vrienden
Ook ‘lhbti-vrienden’ mogen meevaren. Zo is er een politieke boot te zien waarop de partijen D66, VVD, PvdA, CDA, Stadsbelang Utrecht en Student & Starter gezamenlijk meevaren. Ook andere fracties kunnen zich nog aansluiten.

Oudegracht
De Utrechtse botenparade wordt gehouden op zaterdag 16 juni. De tocht begint om 14.00 uur op de Oudegracht en vaart vanaf het Ledig Erf richting de Weerdsluis, waar de parade eindigt. 

De volledige lijst met deelnemende boten vind je hier.

Bron: RTV Utrecht