Series

Netflix zet extra bonusaflevering van Queer Eye online

Kort maar krachtig

27 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Heb je de Queer Eye-revival al gezien op Netflix? Naast acht nieuwe afleveringen is er nu een extra mini-aflevering te zien waarin de vijf mannen de baas van een IT-afdeling onder handen nemen.

Voor wie de show niet kent: Queer Eye fo the Straight Guy draait om vijf mannen die gay zijn en als team een hetero man een make-over geven. Iedereen in het team had zijn eigen specialisme: mode, voeding en wijn, grooming, cultuur of interieurdesign. Doel was om van iedere ruwe bolster zijn blanke pit tevoorschijn te toveren.

Netflix
Van 2003 tot en met 2007 werden er vijf seizoenen uitgezonden. Netflix pakte de draad begin dit jaar weer op en zette acht nieuwe afleveringen op het streamingplatform. De naam werd ingekort tot Queer Eye.

De oude cast is vervangen door Bobby Berk, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness, Tan France en Karamo Brown. Het nieuwe seizoen is overwegend positief ontvangen. 

Critici
Aanvankelijk waren sommige critici bang dat Queer Eye niet meer van deze tijd zou zijn. In de beginjaren van de serie werd er veel onderling gebitcht en lag de nadruk op de verschillen tussen homo’s en hetero’s. De formule is min of meer hetzelfde gebleven, maar iets minder stereotiep.

Het is nog niet duidelijk of er een nieuw seizoen volgt. Wel heeft Netflix een extra aflevering gemaakt, een soort bonus, van een minuut of zeven. Hierin is te zien hoe IT-manager John Campbell een make-over krijgt.

Bron: Homorazzi

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau