Oscarnieuwtjes

Wat verder opviel bij de Oscars: Sufjan Stevens! Adam Rippon!

Mike Pence kreeg een sneer, en meer.

05 maart 2018, Winq redactie, 3 minuten

Kunstschaatser Adam Rippon verscheen bij de Academy Awards in een opvallende leren outfit. Verder deelde presentator Jimmy Kimmel een sneer uit aan Mike Pence, stond voor het eerst een transgender vrouw op het podium. Hier alle Oscar-nieuwtjes op een rijtje.

Tuigje
Sinds Adam Rippon terug is van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea is hij een graag geziene gast op feesten en partijen. Zo verscheen hij op de rode loper van de Academy Awards, die afgelopen weekend werden uitgereikt. Adam droeg een opvallende, ietwat kinky outfit: onder zijn jasje was een zwart leren tuigje te zien. Met zijn outfit maakte hij de tongen los op de social media.

 

Having a leather moment at #oscars2018

Een bericht gedeeld door Adam Rippon (@adaripp) op

Mike Pence
In zijn openingsspeech bracht presentator Jimmy Kimmel de film Call Me By Your Name ter sprake. De film won een Oscar voor beste bewerkte scenario. Kimmel liet weten dat dergelijke films niet voor het geld worden gemaakt, maar om mensen als Mike Pence dwars te zitten. Pence is de vice-president van Donald Trump en berucht vanwege zijn anti-lhbt-standpunten. Die werd dus voor een miljoenenpubliek te kakken gezet.

Daniela Vega
Voor het eerst in de 90-jarige geschiedenis van de Academy Awards stond er een transgender persoon op het podium. Dat was Daniela Vega, die te zien was in de film Una Mujer  Fantástica. Gisteren kreeg de film een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Vega mocht het optreden van Sufjan Stevens aankondigen, die Mystery of Love speelde, een lied dat hij schreef voor de film Call Me By Your Name.

Mary Poppins
Tot slot ging tijdens de show de trailer in première van de nieuwe verfilming van Mary Poppins. In de film is Emily Blunt te zien als de beroemde nanny. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau