RuPaul vertelt in een interview met The Guardian dat transgender vrouwen die al klaar zijn met hun transitie geen geschikte kandidaten zijn voor zijn programma. Hij legt uit: “Drag is een statement. Het verwerpt alles wat met mannelijkheid te maken heeft. Dat je dit als man doet, laat zien hoe sterk je bent en is tegelijkertijd een vorm van ironie.” 

Peppermint 
Als voorbeeld noemt Rupaul een kandidaat uit seizoen negen, Peppermint. “Zij kreeg pas borstimplantaten toen de show al voorbij was. Ze identificeerde zichzelf toen nog als man en was dus nog niet volledig in transitie gegaan.” 
Zou een kandidaat die wel zover is enige kans maken? Rupaul beantwoordt die vraag ontkennend. “Ik denk het niet. Het verandert het hele concept van wat we doen met het programma. Er waren weliswaar kandidaten die een prikje hadden gekregen in hun gezicht of billen, maar het waren nog steeds mannen.” 

Emoji's 
Peppermint was zelf een van de eersten die reageerde op de uitspraken van RuPaul, met vier verdrietige emoji’s. Andere kandidaten stonden haar bij, onder wie Sasha Velour en Bebe Zahara Benet. Monica Beverly Hillz, die meedeed aan seizoen vijf en transseksueel is, zegt: “Ik ben altijd al vrouw geweest. Wat ik heb gedaan met mijn lichaam en dat ik nog geen hormoonbehandeling kreeg tijdens mijn deelname, zegt niets over mijn identiteit. Een lichaam in niet hetzelfde als een identiteit.” 

Dusty Ray Bottoms, die te zien zal zijn in het tiende seizoen van RuPaul’s Drag Race, gaf haar mening op Instagram: ‘Ik vind dat drag voor iedereen is. Mijn shows zijn altijd een open platform geweest voor wie dan ook. Ik ben trots op mijn transgender zusters en broeders.” 

UPDATE: RuPaul heeft op Twitter gereageerd op de ontstane commotie met de volgende woorden: 'You can take performance enhancing drugs and still be an athlete, just not in the Olympics.' Ook Peppermint kwam met een reactie. In een uitgebreid statement laat ze weten het absoluut niet eens te zijn met Rupaul.

Bron: GayStarNews