Onderzoek

Hier wil je wonen als millennial

Amsterdam staat niet meer op de eerste plek

Leestijd: < 1 min

Verhuisplannen? Woonwebsite Nestpick zocht uit waar millennials anno 2018 het best kunnen wonen. Op welke plek Amsterdam staat? Het zal je verbazen…

Nestpick onderzocht 110 verschillende steden in de wereld. Ze zochten uit hoe het zit met de werkgelegenheid, hoe duur het is om in een stad te wonen, hoe het zit met (homo)rechten en of je er een beetje plezier kunt beleven. De woonwebsite stelde twee lijsten op: een algemene en eentje specifiek gericht op gays.

Amsterdam scoort hoog in de algemene lijst: onze hoofdstad staat op een vierde plek in de lijst. Helaas wel gezakt ten opzichte van vorig jaar: toen stonden we nog helemaal boven aan de lijst, op nummertje één.

Algemene Top 10

1: Berlijn (Duitsland)
2: Montreal (Canada)
3: Londen (Verenigd Koninkrijk)
4: Amsterdam (Nederland)
5: Toronto (Canada)
6: Vancouver (Canada)
7: Barcelona (Spanje)
8: New York (Verenigde Staten)
9: Keulen (Duitsland)
10: Manchester (Verenigd Koninkrijk)

Diversiteit
Homo’s kunnen volgens dit onderzoek het best naar Madrid verhuizen. Die stad scoort een tien op het gebied van homorechten. Ook Amsterdam (9,9) en Toronto (9,4) scoren waanzinnig hoog.

De algemene lijst wordt aangevoerd door Berlijn. Die stad scoort hoog op het gebied van gelijke rechten, uitgaan en werkgelegenheid. En waar millenials dan beter ver vandaan kunnen blijven? De Italiaanse stad Bologna. Die scoort in totaal slechts een 3,2.

Gay Top 10

1: Madrid (Spanje)
2: Amsterdam (Nederland)
3: Toronto (Canada)
4: Berlijn (Duitsland)
5: Montreal (Canada)
6: Bristol (Verenigd Koninkrijk)
7: Londen (Verenigd Koninkrijk)
8: Keulen (Duitsland)
9: Vancouver (Canada)
10: Munchen (Duitsland)

Powered by Labrador CMS