Uittip

Twee weken lang genieten van De Nationale Opera

Win kaarten voor het Opera Forward Festival

10 maart 2018, Winq redactie, 3 minuten

Van 13 t/m 26 maart is het alweer tijd voor de derde editie van het Amsterdamse Opera Forward Festival. Dé plek waar ruim baan wordt gegeven aan toonaangevende werken, nieuwe initiatieven en talenten. Twee weken lang kun je genieten van opera’s, keynotes, talks, documentaires, talentproducties en dj’s. Winq selecteert een aantal events die absoluut de moeite waard zijn.

The American Dream?

Leonard Bernsteins korte opera Trouble in Tahiti geeft met zijn ironische, jazzy mix van mierzoete Hollywooddeuntjes, scherpe dissonante tonen en humor kritiek op het Amerikaanse materialisme. Clemency schetst een hedendaags beeld van verloren geluksidealen. Een talentproductie gepresenteerd door een bevlogen team van jonge makers en zangers.

Trouble in Tahiti + Clemency is van 22 t/m 25 maart te zien in De Meervaart in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Spoken word, dans, projecties, klassieke muziek, jazz en R&B 

Een aanklacht tegen de structurele ongelijkheid waar de zwarte gemeenschap in Philadelphia – maar ook andere plekken – mee te maken heeft. We Shall Not Be Moved, geregisseerd door danslegende Bill T. Jones, is urgent en actueel. Videoprojecties, een bewegend decor en de originele cast maken het een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaags muziektheater

We Shall Not Be Moved is op 15 en 16 maart te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Een tijdloos requiem voor de vergeten slachtoffers

Het festival opent met een spectaculaire enscenering van de befaamde regisseur Romeo Castellucci. Das Floss der Medusa van Hans Werner Henze, gecomponeerd voor groot orkest en koor, is even schokkend als ontroerend. Castellucci benadrukt de actualiteit nu veel vluchtelingen omkomen wanneer zij op gammele bootjes de Middellandse Zee over proberen te steken.

Das Floss der Medusa is van 13 t/m 16 maart te zien in het Amsterdamse theater Nationale Opera & Ballet. Klik hier voor meer informatie

 

Wil jij naar de première van Das Floss der Medusa op 13 maart? In samenwerking met De Nationale Opera verloten wij 5x2 kaarten. Om kans te maken stuur je een mailtje met je naam en adres naar win@winq.com.

Benieuwd naar alle events? Kijk hier voor de complete agenda.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau