Thank God I’ts Friday!

Met nieuwe liedjes het weekend in: Kylie gaat los en Lana zingt Madonna

Lekker luisteren en dansen

09 maart 2018, Winq redactie, 5 minuten

You Must Love Me van Evita-Madonna is in een nieuw jasje gestoken door Lana Del Rey. Nu klinkt het nog zwoeler. Kylie gooit weer een kuntrydansdeuntje online en Years & Years is ook weer terug met een prachtige video. Hier de leukste liedjes van deze week.

Kylie Minogue - Stop Me From Falling
Voor haar nieuwe album vloog Kylie naar countrywalhalla Nashville, alwaar ze haar danspop van een vleugje Americana voorzag. Dat album komt binnenkort uit, hier alvast Kylies nieuwe single:

Years & Years – Sanctify
Volgens zanger Olly Alexander van Years & Years klinkt Sanctify als Britney Spears ten tijde van Slave 4 U gemixt met Timbaland en Neptunes. De video is opgenomen in Palo Santo:

Lana Del Rey – You Must Love Me
Andrew Lloyd Webber schreef de muziek voor de musical Evita. Voor de filmversie uit 1996 schreef hij een nieuw lied voor Madonna, die in de huid kroop van Evita Péron. Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Lloyd Webber verschijnt er nu een album met de hoogtepunten uit zijn carrière. Op Unmasked: The Platinum Collection zingt Nicole Scherzinger het lied Memory uit Cats, Beyoncé en Barbra Streisand zingen nummers uit The Phantom of the Opera en Sunset Boulevard. Lana Del Rey neemt het lied uit de Evita-film voor haar rekening.

Camila Cabello – Never Be The Same
Haar single Havana staat alweer 28 weken in de Nederlandse Top 40. Dit is de titeltrack van Camila’s solodebuut waarmee ze al de top haalde van de Amerikaanse albumlijst, de Billboard 200.

Serpentwithfeet – Bless Ur Heart
Achter het pseudoniem serpentwithfeet gaat Josiah Wise schuil, een kunstenaar die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat hij gay is. Of nou ja, nu niet meer in ieder geval. Als kind luisterde hij veel naar gospel, maar hij viel van zijn geloof. Dus omschrijft hij zijn eigen muziek nu als ‘pagan gospel’. Bekijk deze mooie barokke video.

Sade – Flower Of The Universe
A Wrinkle in Time is een modern, nieuw sprookje van Disney, dat deze week in première ging. Sade is gevraagd voor de soundtrack en kwam op de proppen met deze prachtige gitaarballad. Heel erg fijn om haar stem weer te horen na een stilte van zeven jaar.

Eleni Foureira – Fuego
Cyprus stuurt dit jaar Eleni Foureira naar het Eurovisie Songfestival, dat in mei in Portugal plaatsvindt. Waar lijkt dit liedje toch op…

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau