Protest

Demonstratie van conservatieve katholieken de kop in gedrukt

In Nijmegen hadden ze geen zin in een anti-homodemonstratie

12 maart 2018, Winq redactie, 2 minuten

Strenge katholieken waren zaterdag naar Nijmegen gekomen om te protesteren tegen de ‘vulgaire’ posters van Suitsupply. Homo’s, politieke partijen en linkse demonstranten lieten massaal en luidruchtig weten dat demonstraties tegen homoseksualiteit niet gewenst zijn.

De conservatieve groep Civitas Christiana was met tien man naar Nijmegen gekomen om te protesteren tegen de reclamecampagne van Suitsupply. Door heel Nederland hangen 5.000 posters waarop twee mannen zijn te zien die met elkaar zoenen.

Vulgair
Tegen De Gelderlander zegt manager van Civitas Christiana Hugo Bos: “We willen dat de campagne stopt want het toont vulgair gedrag. Het hoort niet in de openbare ruimte waar kinderen het ook kunnen zien. Wij komen op voor die mensen die tegen het praktiseren van homoseksualiteit zijn.”

De tien mannen van de groepering waren naar het station van Nijmegen gekomen. Ze stelden zich op bij het plein aan de van Schaeck Mathonsingel, waar ze spandoeken omhoog hielden en katholieke gebeden zongen in het Latijn.

Toeters
Het duurde niet lang voordat ze werden omringd door demonstranten. Er waren mannen die elkaar demonstratief zoenden. Vertegenwoordigers van politieke partijen uit Nijmegen hielden een tegendemonstratie. Het meeste lawaai kwam van een groep protesterende mensen die met toeters de gebeden van de strenge katholieken overstemden. Ook gooiden mensen glitter over de demonstranten heen en werden flyers verscheurd.

Na een uur hielden de conservatieven ermee op. Bos klaagde nog: “Wij worden hier onfatsoenlijk behandeld. Wij hebben recht om ons standpunt uit te dragen.” Ze vertrokken onder begeleiding van de politie, terwijl de linkse demonstranten de folders opruimden van Civitas Christiana, die ze zojuist hadden verscheurd.

Bron: De Gelderlander

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau