TV-serie

Roseanne is terug op tv. Met een heel bijzondere kleinzoon

Na Full(er) House en Will & Grace volgt de comeback van Roseanne

12 maart 2018, Winq redactie, 2 minuten

Nog twee weken en dan is Roseanne na meer dan twintig jaar afwezigheid weer terug op tv. De grofgebekte moeder van drie kinderen is inmiddels oma. Een van haar kleinkinderen is een jongetje dat door de bedenkers van de tv-serie wordt omschreven als ‘gendercreatief’.

De comeback van Roseanne volgt na die van Will & Grace en Full(er) House. Net als bij Will & Grace slaan de producers de ontwikkelingen uit het laatst uitgezonden seizoen over. Will & Grace bleken toch geen kinderen te hebben en Roseannes echtgenoot dan leeft nog steeds, alhoewel hij in het laatste seizoen was overleden.

De familie Connor is anno 2018 aardig aan het uitdijen. Dochter Becky is bezig met een draagmoeder en dochter Darlene is moeder van twee kinderen. Die komt na haar scheiding weer thuis wonen.

Rokjes
Haar zoontje Mark is negen jaar en draagt graag rokjes en kleding in felle kleuren. Zijn grootouders, Roseanne en Dan, zijn bang dat hij hiermee gepest zal worden op school. Ze zijn dol op de jongen en zeggen dit niet vanuit een redneck-stereotypering, maar juist omdat ze willen dat hem niets overkomt, zo schreef Entertainment Weekly in een eerste recensie.

Sara Gilbert speelt niet alleen de rol van Darlene, maar is ook als producent betrokken bij het nieuwe seizoen. Ze vertelde eerder aan Entertainment Weekly dat Mark geen transgender karakter is. “Het is gewoon een kleine jongen die is gebaseerd op een paar kinderen uit mijn eigen omgeving. Met gay zijn is hij niet bezig en wil ook geen meisje worden. Hij vindt het gewoon leuk om dit soort kleding te dragen.”

Creatief
De kleding van Mark komt in één aflevering nadrukkelijk ter sprake, verder is het vanzelfsprekend dat hij er zo uitziet, zegt Gilbert. “Mark is een creatief, slim jongetje ne als de acteur die hem speelt, Ames McNamara. Dat hij er zo uitziet speelt verder geen rol.”

Roseanne was destijds een van de eerste sitcoms waarin een zoen tussen twee mensen van hetzelfde geslacht was te zien. Later trouwden er ook twee mannen, namelijk de baas van Roseanne en zijn partner. Sara Gilbert zelf kwam in 2010 publiek uit de kast als lesbienne.

ABC
De eerste nieuwe aflevering van Roseanne wordt in de Verenigde Staten uitgezonden door ABC, op 27 maart. Wanneer de nieuwe serie in Nederland is te zien is nog niet bekendgemaakt.

Bron: NewNowNext

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau