Michaela DePrince werd geadopteerd door Amerikaanse ouders toen ze vier jaar oud was. Samen met haar moeder schreef ze een biografie over haar jongste jaren in Sierra Leone, het door oorlog verscheurde Afrikaanse land.

Lemonade
Nadat Michaela was geadopteerd door Elaine en Charles dePrince, vond ze in ballet haar grootste hobby, waar ze later haar beroep van maakte. Tegelijkertijd lijdt ze aan de huidziekte Vitiligo. In 2012 was ze al te zien in een documentaire over ballet, First Position. Op haar zeventiende debuteerde ze bij het Joburg Ballet in Zuid-Afrika. Ook was ze te zien in Beyoncés Lemonade. Sinds 2014 danst ze voor Het Nationaal Ballet in Amsterdam.

Haar biografie, Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina genaamd, wordt nu verfilmd. Camilla Blackett (scenarioschrijver van New Girl) schreef het script en Alloy Entertainment produceert de film.

Weeskinderen
Madonna is gevraagd voor de regie. In een persverklaring zegt ze: ‘Michaela’s verhaal sprak me aan, zowel als artiest als activist. Met deze film heb ik de unieke mogelijkheid de situatie in Sierra Leone te laten zien en Michaela de stem te laten zijn van alle weeskinderen met wie zij opgroeide.

Het is de derde film die Madonna regisseert, na Filth and Wisdom uit 2008 en W.E. uit 2011. In 2008 maakte ze een documentaire over de aidswezen in Malawi, I  Am Because We Are. Madonna adopteerde vier kinderen uit dat land.

Het is nog niet bekend of Michaela DePrince zelf ook meewerkt aan het filmproject.

Bron: Variety