Ryan O’Shaughnessy zingt Together, een fraaie ballad over een verbroken liefde. In de begeleidende video is te zien hoe twee jongens het nachtleven van Dublin verkennen, als een soort terugblik op de betere tijden in hun relatie. Prachtige video verder waarin bovendien niets expliciet seksueels te zien is. Maar voor Rusland gaat dit wellicht te ver, zo suggereert de online nieuwszender Pinksixty News.

Gaykoppel
In Rusland is anti-homowetgeving van kracht, wat betekent dat er niets over homo’s op tv mag worden uitgezonden. De video van Together valt daar dus ook onder. Over de act van Ryan O’Shaughnessy is overigens nog niet bekend. Zijn tekst is neutraal, maar wellicht is er een dansend gaykoppel dat de aandacht opeist.

Hilarisch
Aangezien de regels voorschrijven dat alle deelnemende landen aan het Songfestival de uitzending volledig en live moeten uitzenden, dus inclusief Together, zou Rusland daarmee ingaan tegen zijn eigen wetgeving. De zanger zelf kan er wel om lachen. Op Twitter schrijft hij: “Vanwege mijn video bij Together dreigen de Russen met een uitzendboycot. Anti-homopropaganda op z’n best. Ik vind het hilarisch!” Om af te sluiten met de hashtag IDareYou.

Of de Russen echt zover gaan? Van een officiële boycot is in ieder geval nog geen sprake. We zullen het zien op 8 mei, wanneer Ryan te zien is in de eerste halve finale.