John Oliver komt met gay-versie van kinderboek Mike Pence

En staat op 1 in de bestsellerlijst

20 maart 2018, Winq redactie, 3 minuten

Trumps vice-president Mike Pence staat niet bepaald bekend om zijn pro-gay standpunten. Zijn dochter Charlotte maakte een prentenboek voor kinderen over een konijn. Nu is er een gay parodie verschenen en die staat inmiddels bovenaan de bestsellerlijsten van Amazon.com.

De parodie op het boek is gemaakt door talkshow-host John Oliver. In zijn programma Last Week Tonight liet Oliver een eigen versie zien van het kinderboek, waarvan het origineel een inkijk geeft in het leven van Mike Pence. In de parodie trouwt het konijn met iemand van hetzelfde geslacht.

Het verhaaltje begint ermee dat een konijn genaamd Marlon Bundo zich introduceert en er meteen bij vertelt dat Mike Pence geen leuke man is. Nadat Oliver het boek heeft geïntroduceerd, meldt hij dat het boek een echt kinderboek is dat bovendien echt bestaat. Het is een parodie op het echte boek, met als verschil dat de parodie-Marlon Bundo gay is.

Mestkever 
Als Marlon Bundo wil trouwen met een ander konijn, dat ook een mannetje is, grijpt een vieze mestkever in. Die is net als Mike Pence tegen het huwelijk tussen mannen of tussen vrouwen.

De uitgever van het origineel zegt de parodie te betreuren. ‘We vinden het jammer dat iemand het nodig vindt een educatief boek in te zetten voor iets controversieels en partijdigs’, aldus een woordvoerder.

Bestseller
De parodie is verkrijgbaar als e-book en als papieren boek. Het is verkrijgbaar via Betterbundobook.com en Amazon.com, waar het inmiddels de bestsellerlijst aanvoert (het boek van Charlotte Pence staat op nummer 15).

De opbrengst van het boek gaat naar twee lhbt+-organisaties: The Trevor Project (een crisisdienst voor lhbt+-mensen) en Aids United.

Bron: CNN

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau