Will Young won in 2002 het eerste seizoen van de Britse versie van Idols, Pop Idol genaamd. Hij kreeg een contract en mocht een single opnemen, Leave Right Now. Het werd een grote hit, ook in Nederland.

Young is inmiddels 39 jaar en blikt terug op die tijd. Hij vertelt dat hij Leave Right Now keer op keer opnieuw moest inzingen. Waarom, dat snapte hij niet precies. Pas later kwam hij erachter dat de mensen in de studio vonden dat zijn zangstem veel te gay klonk.

Olly Alexander
Het is nog altijd vrij gebruikelijk in de muziekindustrie om jonge zangers te ontmoedigen om openlijk homoseksueel te zijn. Eerder deze maand vertelde Years & Years-zanger Olly Alexander dat hem werd afgeraden te vertellen dat hij op jongens valt. Maar hij deed het toch.

Ook Will Young is al jaren openlijk gay, maar de weg daar naar toe was lang. Eerder vertelde Young dat hij kampt met angststoornissen. In 2016 moest hij zelfs stoppen met zijn deelname aan Strictly Come Dancing vanwege een PTSD.

Time After Time
Sindsdien blijft Young in de luwte en wil hij zich laten opleiden tot psychotherapeut. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: voor een musicalversie van Strictly Ballroom heeft hij een nieuwe versie ingezongen van Cyndi Laupers Time After Time. En deze opname hoefde gelukkig niet telkens over.