Reizen

Happy Pride Hopping: 8 Prides om je vast op te verheugen

06 juni 2018, Roel Janssen, 10 minuten

Aankomende zomer organiseren verschillende steden weer een Pride-festival. Wij komen nu alvast met een agenda vol Europese en wereldwijde Prides die je zeker niet mag missen.

1: EuroPride Stockholm en Göteborg – 27 juli tot 19 augustus

Boeken maar! Dit jaar vindt Eurpride plaats in de Zweedse steden Stockholm en Göteborg. Van 27 juli tot 5 augustus in de hoofdstad, van 14 tot 19 augustus in Göteborg. Een perfecte reden om twee weken te genieten van gehaktballen en knäckebröd in het noorden.

Foto: Olav Holten

2. Gay Pride Maspalomas – 3 tot 13 mei

Gaywalhalla Gran Canaria viert in mei al feest. Daar kun je een week lang genieten van een Pride aan het strand. Niet zo gek met die zomerse temperaturen. Ieder jaar vinden er grote feesten met bekende artiesten plaats. Vorig jaar kwamen er maar liefst vijftigduizend mensen uit heel Europa om mee te genieten. In november doen ze het dunnetjes over tijdens Winter Pride.

3. The Hague Rainbow Festival – 8 tot 10 juni

De Haagse Pride is niet nieuw, de Canal Pride daarentegen wel. Voor het eerst varen er op 10 juni gekleurde boten door de grachten. Een dag eerder is er een grote eigties en nineties party op de Grote Markt en een trotse Pride Walk. Mag je zeker niet missen dus.

Foto: Ellen van der Meer

4. New York Pride – 15 tot 24 juni

De grootste artiesten strijken jaarlijks neer in New York. Dit jaar treden niemand minder dan Kylie Minogue en Tove Lo op tijdens het festival. Waarom je dit jaar al helemaal naar New York moet? In 2019 is het daar WorldPride en dat betekent dat je dan geen goedkope hotelkamer meer kunt scoren.

Foto: Hunter Abrams

5. Belgian Pride – 4 tot 20 mei

In België is het dit jaar dubbel feest. Van 8 tot 12 augustus kun je feesten bij Antwerpen Pride, eerder is het de beurt aan Brussel tijdens de nationale Belgian Pride. Op 19 mei is er een grote Pride parade door de stad.

Foto: Naz Taha

6. Madrid Pride – 7 juli

Vorig jaar kwamen er meer dan twee miljoen mensen naar Madrid om World- en EuroPride te vieren. Heb je dat feestje gemist? Dan kun je het dit jaar dunnetjes overdoen tijdens de Pride Parade van 2018. Hartje zomer, op 7 juli, is het feest in de Spaanse hoofdstad.

7. Manchester Pride – 24 tot 27 augustus

Een compleet stadsdeel staat in het teken van Pride tijdens Manchester Pride. Grote artiesten maken jaarlijks hun opwachting in die stad. Vorig jaar was het de eer aan Spice Girl Melanie C.

Foto: Gemma Parker

8. Cologne Pride – 8 juli

Dichter bij de grens ga je het niet vinden: in Keulen is het in juli feest. Die stad staat, naast Berlijn natuurlijk, bekend als de ‘gay city’ van Duitsland. Genoeg te doen dus in juli.

Happy Pride Hopping!

Coverbeeld: Roel Janssen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau