De foto is gemaakt door Scott Hamilton die zijn camera op de timer-stand zette. Hij was een van de zevenhonderd deelnemers aan een fotowedstrijd en zijn foto, genaamd Snuggle, komt in heel Londen te hangen op vijftig grote billboards.

Boost
De competitie was georganiseerd door dating-app CLiKD om Londen een positieve boost te geven. Volgens de organisatoren beleefde Londen een tumultueus jaar in 2017, met een terroristische aanslag en verschillende seksschandalen.

Londenaars reageerden daarop door een eenheid te vormen en solidair te zijn met elkaar, aldus de organisatie. Dit wilden ze terug laten komen in de fotowedstrijd. Er waren zes categorieën: Love London, Love Your Community, Love Your Friends, Love Yourself, Love Your Partner en Love What You Do.

Scott Hamilton, een parttime docent die in Londen woont, zegt over zijn foto: ‘Deze foto gaat over liefde en geborgenheid. Het ziet er heel natuurlijk uit, we zijn gewoon thuis op de bank. Dat voelde goed. De foto betekent heel veel voor mij.’

Hamilton won in de categorie Love Your Partner én de hoofdprijs. Een overzicht van alle winnaars en runners-up vind je hier.