Een nieuw seizoen van Queer Eye is sinds begin dit jaar te zien op Netflix, met een nieuw team van presentatoren. Tan France is daar een van, hij begeleidt de kandidaten die een make-over krijgen op het gebied van mode.

In een interview met Conde Nast Traveler vertelt Tan France dat hij soms net doet alsof hij niet met een man is getrouwd als hij op reis is. Hij zegt: “Als gay man zijn er bepaalde plekken die ik vermijd. En als ik naar China ga, lieg ik en zeg ik dat ik niet getrouwd ben. Wat heel verdrietig is natuurlijk. Maar mijn trouwring laat ik thuis.”

Illegaal
“Liever dat dan mijn veiligheid riskeren in een land waar ik in de problemen kan komen omdat ik gay ben, of erger nog: waar homoseksualiteit illegaal is. Ik ben me altijd heel bewust van plekken waar ik veilig naar toe kan reizen en waar niet.”

Tan France is oorspronkelijk afkomstig uit Pakistan, maar na zijn bekendheid door Queer Eye hoeft hij er niet meer naartoe. “Ik weet niet of homoseksualiteit daar illegaal is of dat ze wegkijken, maar ik wil het risico niet lopen. Door mijn bekendheid en het feit dat ik verder heel open ben over wie ik ben, loop ik daar een veiligheidsrisico.”

Wat doe jij: zijn er landen op plaatsen die je mijdt als reiziger omdat je gay bent?