Call Me By Your Name kreeg wereldwijd positieve recensies, de film groeide uit tot een publiekslieveling en wist bovendien verschillende prijzen binnen te halen, waaronder een Oscar voor het beste bewerkte script.

De film gaat over de liefde tussen de 17-jarige Elio en een student genaamd Oliver en speelt zich af in Noord-Italië. Het aangrijpende liefdesverhaal sprak zo tot de verbeelding dat er aan een vervolg wordt gewerkt.

Reden
Over de reden waarom de film van de uitzendschema’s is verwijderd van het Bejing International Film Festival, is officieel niets bekendgemaakt. Een betrokkene bij het festival vertelt dat “het Bejing Festival altijd de instructies opvolgt van degenen uit de top.”

Nu wil het geval dat de Chinese Communistische Partij steeds meer controle uitoefent over de media en ook over entertainment. Hoewel homoseksualiteit niet illegaal is in China, zijn tv-programma’s met gays vrijwel verbannen.

Grenzen
Een jaar geleden werd de film Beauty and the Beast overigens wel vertoond in de Chinese bioscopen. Hierin zat een fragment waarin homoseksualiteit vrij kort voorbij kwam. Dus waar de grenzen liggen is niet duidelijk. Maar een film met gays in de hoofdrollen kan dus niet vertoond worden.

De programmawijziging komt slechts enkele weken voor het festival van start gaat, op 15 april.

Bron: Attitude