Up & Coming

Dante: Klein maar toch boomlang

Dj Dante Klein

04 april 2018, Thomas v. Huissteden, 3 minuten

En alweer steekt een nieuw dj-talent met kop en schouders boven het internationale gepeupel uit. Dante Klein: onthoud die naam.

Volledig anoniem over straat gaan lukt hem in het buitenland nauwelijks meer. In zijn thuisland Nederland heeft Max Krul, oftewel dj Dante Klein, daar nog weinig problemen mee. In zijn woonplaats Amsterdam valt dit bijna twee meter lange talent sowieso overal wel op, maar dat deze jongen wereldwijd meer dan twee miljoen Spotify-luisteraars per maand op zijn naam heeft staan: dat weten hier tot nu toe alleen de echte kenners.

Als de twaalfjarige Max in 2008 voor het eerst een dj-set in handen krijgt, wijst nog maar weinig op een glorende internationale muziekcarrière. De eerste aanwijzingen komen naar voren tijdens zijn opleiding aan de Herman Brood Academie, een popacademie in Utrecht. In 2014 maakt de wereld voor het eerst echt kennis met zijn talent. Zo brengt hij op het label Spinnin’ – een van de grootste platenlabels op het gebied van dance – een nummer uit met de wat vreemde naam ‘Ertesuppe’. Ondanks die naam wordt het nummer toch een bescheiden succes en weet Dante de aandacht van grote namen uit de industrie op zich te vestigen.

Zijn remix was goed voor meer dan 300 miljoen streams.

In de periode hierna maakt hij verschillende remixen in samenwerking met grootheden als Dimitri Vegas en Sam Feldt. Ook is de tijd dan eindelijk rijp om de podia van diverse internationale festivals te gaan bestormen. Dante is ondertussen te zien geweest in dj-hemel Tomorrowland in Portugal als het voorprogramma van Hardwell en hij staat binnenkort op zowel het Groningse als het Twentse Kingsland-festival.

Of deze 22-jarige de volgende Martin Garrix gaat worden, zal in de komende jaren moeten gaan blijken. Zijn aanstekelijke hit ‘Let me hold you’, een remix van de zomerhit ‘Turn me on’ uit 2003, was al goed voor meer dan 300 miljoen streams. Ook zijn nieuwe creatie ‘Contagious’, waarvoor hij een samenwerking aanging met Dylan Jagger Lee, zoon van Baywatch-ster Pamela Anderson, lijkt een succes te worden.

I have a valentine, who’s yours?

Een bericht gedeeld door DANTE KLEIN (@dantekleinmusic) op

Apparently I was blind my whole life. So I got some new glasses

Een bericht gedeeld door DANTE KLEIN (@dantekleinmusic) op

Waiting for that new music to come out like #soon

Een bericht gedeeld door DANTE KLEIN (@dantekleinmusic) op

When you arrive in Phuket but your luggage doesn’t....

Een bericht gedeeld door DANTE KLEIN (@dantekleinmusic) op

Een frisse kop, met inhoud. Deze heren zijn up & coming. Tips? Stuur ze naar redactie@winq.nl.

Coverbeeld: Darryl Adelaar

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau