Introdans presenteert

Vijf Sterren *****

Adembenemende foto's van dansers die werk van 5 topchoreografen verbeelden.

27 maart 2018, Edwin Reinerie, 4 minuten

Het is de Goden tarten: een dansavond 5 Sterren noemen – het zet de recensenten in ieder geval op scherp. De speelse titel is geen grootspraak maar verwijst naar de vijf topchoreografen die op deze avond een eigen ballet presenteren. Fotograaf Armando Branco verbeeldt speciaal voor Winq het unieke karakter van iedere dans in een adembenemend beeld.

Wie? Jiří Kylián (1947)

Voormalige danser en nu choreograaf uit Tsjechië. Heeft veel in Nederland gewerkt en is voor zijn kunst rijkelijk onderscheiden, onder andere door (toen) koningin Beatrix.

Wat? Dream Time
Dit ballet met vijf dansers ging in 1983 al in première en is als blast from the past nu ook weer voor jongere generaties beschikbaar.

Dream Time
Dansers, van links naar rechts: Elisa Rudolf, Marc Beaugendre, Lucas Donner, Yulanne de Groot, Kim van der Put.

Wie? Sidi Larbi Cherkaoui (1976)

Vlaams-Marokkaanse choreograaf die aan de Belgische dansschool P.A.R.T.S. studeerde. isvolgens de Volkskrant een choreografisch alchemist: hij heeft een Japanse vriend en maakt zijn interesse in andere culturen tot hoofdonderwerp van zijn werk.

Wat? Loin
De grootste productie en de finale van de avond. Twintig dansers nemen de kijker mee naar Japan in een veertig minuten durend groepsstuk.

Loin
Dansers, van boven naar beneden en van links naar rechts: 01. Nina Dijkman, Fabio Falsetti, Hayden, Idrus, Brooke Newman. 02. Lucas Donner, Nienke, Wind, Jazmon Voss, Tiago, Barreiros, Angelica Villalon, Alberto Tadanico, Juul Van Helvoirt 03. Elise Rudo

Wie? Robert Battle (1972)

Als kind al geïnteresseerd in dans: in zijn vroege tienerjaren imiteerde hij Michael Jackson en Fred Aastaire. Tegenwoordig artistiek directeur van het Alvin Ailey American Dance Theater in New York, in 2005 werd hij uitgeroepen tot een van de Masters Of African-American Choreography en hij is vaak te gast bij Introdans.

Wat? Unfold
Duet dat wordt gedanst op een klassieke aria uit de opera Louise van Gustave Charpentier.

unfold
Dansers: Vérine Bouwman & Jazmon Voss.

Wie? Ben van Cauwenbergh (1958)

Voormalig stersolist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en het Londen Festival Ballet, waar hij onder meer schitterde in Rudolf Nureyevs Romeo Et Juliet. In 1984 kroonde Dance And Dancers Magazine hem tot danser van het jaar.

Wat? Les Bourgeoi
Solo door Vincenzo Turiano met mooie sprongen. Een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied.

les bourgeois
Danser: Vincenzo Turiano.

Wie? Mauro De Candia (1981)

De Italiaanse Mauro werd al op zijn tiende ontdekt door een balletgezelschap in Verona. Hij kreeg lessen in Monte Carlo en ontpopte zich tot solist van het Ballett Der Staatsoper in Hannover. Werd na zijn dansloopbaan freelance choreograaf en tegenwoordig is hij artistiek directeur van het dansgezelschap van het Theater Osnabrück.

Wat? La Morte Del Cigno
Mannelijke tegenhanger van de beroemde stervende zwaan. Nu geen honderd kwetsbare meisjeszwanen, maar een sterke mannetjeszwaan die zich, gekleed in slechts een boxershort, een weg naar de vrijheid baant.

les mortes
Danser: Marc Beaugendre.

Fotografie: Armando Branco.
Licht: Michiel Fischer @ studio34x.
Locatie: studio34x, Almere.
Make-up & Haar: Vera van den Berg, Daisy de Weerd, Marjan van Maanen & Esmiralda de Waal @ JDO.
Assist. Introdans-dansers: Janna Wennekes.
Met dank aan: Evert Burggrave @ Introdans.

backstage introdans
Backstage bij de dansers (pre-photoshoot) van links naar rechts: Vincenzo Turiano, Elisa Rudolf, Nienke Wind, Marc Beaugendre, Kim van der Put, Yulanne de Groot & Alberto Tardanico.

Via Winq.nl maak je kans op kaartjes voor Introdans’ 5 Sterren. Wat je daarvoor moet doen? Stuur een mailtje naar win@winq.com met je volledige naam en adresgegevens o.v.v. ‘Introdans’. Geef ook aan naar welke voorstelling je graag wilt. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau