Rik van de Westelaken volgt Art Rooijakkers op, die naar RTL is vertrokken. Die presenteerde het programma van 2012 tot 2018. Rik gaat niet alleen Wie Is De Mol? presenteren, maar ook EenVandaag.

Hij zegt hierover: “Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En Wie is de Mol? presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt.”

Rik presenteerde het NOS Journaal en besloot na zijn deelname aan Wie Is De Mol? de overstap te maken naar SBS Nederland. Voor hun zender NET5 presenteerde hij Peking Express en maakte hij de docuserie Rik Over De Grens. Ook was hij op SBS6 te zien met een kwis, genaamd Five Golden Rings. Die werd vanaf het tweede seizoen gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij.

Bij EenVandaag zal Rik Pieter Jan Hagens vervangen, die er een jaar tussenuit gaat voor een wereldreis in zijn zeilboot.

Bron: AD / Foto: No Candy