Love, Simon is een coming of age-film over een jongen die op zijn zeventiende uit de kast komt na een publieke vernedering. Nick Robinson speelt de hoofdrol, Keiynan Lonsdale speelt een van zijn klasgenoten.

In het echte leven kwam Keiynan Lonsdale uit de kast als biseksueel. Dat was ruim een jaar geleden, tegenwoordig noemt hij zichzelf liever queer.

Voor zijn nieuwe single Kiss the Boy raakte Keiynan geïnspireerd door de trailer van Love, Simon. In een interview met Gay Times vertelt hij: "Ineens had ik het lied Kiss the Girl uit The Little Mermaid in mijn hoofd. Ik dacht: dit is zo grappig… Waarom maak ik er geen jongensversie van?"

Het liedje dat hij vervolgens schreef, schudde hij zo uit zijn mouw. "Het was het gemakkelijkste dat ik ooit heb geschreven. Ik heb dan ook uit mijn eigen ervaringen geput."

Kiss the Boy komt op het debuutalbum van Keiynan Lonsdale te staan, dat later dit jaar uitkomt. Of daar meer ‘queer anthems’ op komen te staan? "Aanvankelijk wilde ik niets forceren, maar dit is gewoon hoe ik ben."