Voor op je bruiloft

Kesha en Bob Dylan zingen ‘gay love songs’

Omdat er al genoeg liedjes zijn voor hetero's

05 april 2018, Winq redactie, 1 minuut

Er is een mini-album verschenen waarop klassiekers in een nieuw jasje zijn gestoken. Bob Dylan zingt ‘He’s Funny That Way’ (in plaats van She) en Kesha zingt ‘I Need A Woman To Love’. Omdat er al genoeg liedjes voor hetero’s zijn.

Tom Murphy is een van de producenten van het album dat de titel Universal Love heeft gekregen. Hij zegt: “Als je naar de popgeschiedenis kijkt, hoor je eigenlijk alleen maar liefdesliedjes die zijn geschreven vanuit een hetero-perspectief. Muziek moet mensen samenbrengen, dus populaire liedjes zouden voor iedereen geschikt moeten zijn.”

Je zou er ook voor kunnen kiezen om Bob Dylan dan ‘You’re Funny That Way’ te laten zingen in plaats van He or She. Maar het idee is sympathiek. Zeker omdat de bedenkers van het album de collectie omschrijven als 'perfecte liedjes voor op een bruiloft'. Van twee mannen of twee vrouwen, welteverstaan.

Naast Kesha en Bob Dylan levert ook Kele Okereke van Bloc Party een bijdrage. Hij zingt ‘My Guy’. Op Spotify zie je de complete lijst met zes gloednieuw ingezongen tracks.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau