Het lijkt erop dat Ryan Murphy een persoonlijke missie heeft om zoveel mogelijk actrices-op-leeftijd aan nieuwe rollen te willen helpen. In de eerste seizoenen van American Horror Story had Jessica Lange een glansrol, maar die hield het voor gezien. Wel schitterde ze nog naast Susan Sarandon in een andere serie van Murphy, Feud. Lange speelde Joan Crawford en Sarandon was te zien als Bette Davis.

Pulp
Joan Collins is inmiddels 84 jaar. Zo rond haar veertigste werd ze beschouwd als een uitgerangeerde b-actrice die opdook in films vol reusachtige, kwaadaardige mieren en andere pulp, totdat ze haar comeback maakte met een rol in Dynasty. Ze zette de ultieme bitch neer in de vorm van Alexis, of eigenlijk: Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowan, als je haar meisjesnaam aanvult met die van al haar vier echtgenoten.

The Bitch
De rol in Dynasty had Joan Collins deels te danken aan een hoofdrol in The Stud en in het vervolg daarvan, genaamd The Bitch, een verfilming van de boeken van haar zus Jackie. Hierin speelde ze al een prototype van Alexis.

Na Dynasty dook Joan veelvuldig op als gast in series, van Will & Grace tot Roseanne en The Nanny. In 2001 zagen we haar terug in de film These Old Broads, samen met Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds en Shirley MacLaine.

Ab Fab
Haar laatste wapenfeiten zijn een rol in Absolutely Fabulous: The Movie (2016) en de hoofdrol in The Time of Their Lives (2017). Die laatste was een roadmovie over een gewezen filmdiva die naar Frankrijk afreist om de begrafenis van haar ex-man bij te wonen.

Toekomst
American Horror Story is alweer toe aan zijn achtste seizoen. Het voorgaande ging over de nasleep van de verkiezing van Donald Trump, waarin acteur Evan Peters zich liet gaan als sekteleider. Over het nieuwe seizoen is weinig bekend, al vielen er eerder al hints dat het zich wellicht in de toekomst afspeelt.

Kathy Bates
Sarah Paulson en Evan Peters zijn in ieder geval weer van de partij, net als Kathy Bates. Die liet vorig jaar verstek gaan omdat ze een rol had aangenomen in Disjointed, een sitcom over een wietwinkel die na één seizoen werd gecanceld.

Wanneer American Horror Story met Joan Collins (en wie weet ook met Anjelica Huston) te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Bron: Homorazzi