Winactie

Deze kameropera verhaalt over de homovervolging tijdens WOII

For a look or a touch

16 april 2018, 2 minuten

Na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zoeken theatermakers en artiesten in heel Nederland de verdieping op. Nationale Opera & Ballet doet dat met kameropera For a look or a touch, over de homovervolging tijdens WOII. Via Winq.nl maak je kans op 3x2 kaarten.

Tijdens het initiatief Theater Na de Dam (TNDD) staan theatermakers en artiesten door het hele land stil bij diverse aspecten van de Tweede Wereldoorlog met speciale optredens. Nationale Opera & Ballet brengt in het kader van TNDD een semi-scenische uitvoering van Jake Heggies For a look or a touch (2007), dat stilstaat bij de homovervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gad Beck, een homoseksuele man, verloor zijn geliefde in het concentratiekamp.

In For a look or a touch blikt een homoseksuele man terug op de Holocaust en zijn geliefde, die hij in een concentratiekamp verloor. Schrijver Gene Scheer baseerde zijn libretto op getuigenverslagen uit de documentaire Paragraph 175 en op informatie van het United States Holocaust Memorial Museum in Washington D.C..

Kameropera For a look or a touch - Theater Na de Dam

Heggie (1961) is een Amerikaanse componist, vooral bekend om zijn opera’s en liederen. For a look or a touch is de eerste van drie eenakters over vervolging tijdens de Holocaust. De voorstelling wordt twee maal opgevoerd: op vrijdag 4 mei om 21.00 uur en op zondag 6 mei om 20.00 uur.

Winnen
Winq geeft 3x2 entreekaartjes weg voor For a look or a touch. Kans maken? Stuur een mail met je naam en adresgegevens naar win@winq.com.

Meer info en tickets: operaballet.nl

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau