Na films als Love, Simon wil Netflix ook een duit in het zakje doen met films en series waarin het draait om de levens van jonge gays. Alexander Strangelove gaat over een jongen met die naam, wiens rol wordt gespeeld door Daniel Doheny.

Alex zit op zo’n typisch Amerikaanse highschool. Hij heeft een vriendin genaamd Claire (gespeeld door Madeline Weinstein, wellicht herken je haar van Beach Rats) en de twee hopen op een mooie toekomst samen.

De twee staan op het punt om voor het eerst met elkaar naar bed te gaan, maar dan gebeurt er iets met Alex: zijn hoofd slaat op tilt nadat er een nieuwe jongen op school verschijnt.

Seksuele identiteit
Dat is Elliot, een knappe en charmante kerel die aan de andere kant van de stad woont. Hij wordt gespeeld door Antonio Marziale. Al snel belandt Alex in een achtbaan vol emoties en moet hij op zoek naar zijn ware seksuele identiteit.

De film is geregisseerd door Craig Johnson, die eerde The Skeleton Twins maakte. Hij omschrijft de film als leuk, grappig en flirterig en doet volgens hem denken aan jaren tachtig-comedy’s als Pretty in Pink. Ben Stiller heeft de film geproduceerd.

Alex Strangelove verschijnt op vrijdag 8 juni op Netflix.

Bron: NewNowNext