Nieuw op Viceland:

My House duikt in de queer ballroom scene van New York

Leestijd: < 1 min

New York City’s ballroom scene is nog altijd springlevend. My House is een nieuwe documentaireserie van Viceland die optredens laat zien van een nieuwe generatie artiesten. De concurrentie is moordend.

Meer dan twintig jaar geleden verscheen de documentaire Paris is Burning. Hierin schitterden dragqueens en underground artiesten en werd vogueing geïntroduceerd bij een breder publiek. Ook Madonna’s oog viel op deze film. Ze recruteerde enkele dansers voor haar video bij Vogue en de daarop volgende Blond Ambition Tour en de rest is geschiedenis.

Springlevend
De ballroom scene in New York is nog altijd springlevend. In de serie My House is te zien hoe de verschillende huizen met elkaar concurreren. My House gunt de kijker een blik achter de schermen en volgt de levens van de dansers Tati 007, Alex Mugler, Jelani Mizrahi, Lolita Balenciaga en Relish Milan.

Stuk voor stuk staan ze voor persoonlijke uitdagingen en bereiden ze zich voor op de ballroomcompetities, terwijl Mother Precious Ebony vertelt welke regels er gelden, over de rivaliteit en al het drama dat er plaatsvindt.

My House gaat op woensdag 25 april in première op Viceland.

Powered by Labrador CMS