Heteromannen op hoge hakken, maak het ons niet zo moeilijk!

Het einde van de gaydar?

23 april 2019, Ruben Wissing, 3 minuten

Lederen tuigjes, hoge naaldhakken, een glitterlegging, zwarte lipstick en een pruik signed by RuPaul herself: een paar jaar geleden beschreef je zo de kledingkast van een flamboyante homo. Tegenwoordig staan er massa's cis-heteromannen in deze outfit te voguen in een club als De School. Hoe weten we nu nog naar wie we kunnen knipogen voor een neukje?

Als je op zoek bent naar een nacht vol lust in de club (buiten de Reguliers), zijn dit de wanhopige fases waar je doorheen gaat:

Fase 1: Alle obvious hetero's eruit vissen
Even de ruimte scannen hoor. De mannen op links dragen geruite bloesjes: straight. Die jongens in de hoek worden gehuld in grafgrijze items van de Jack & Jones of WE: straight. De sexy barman die vriendelijk naar je lacht: straight, dat is gewoon zijn baan. De fitnesscoaches die met hun borsten tegen elkaar springen dan? Homo-erotisch, but straight. Waar zijn alle homo's? Was het Songfestival vanavond?

Fase 2: Well hello there
Bijna accepteer je dat 'een natte knuffel krijgen van een zeventienjarige meid aan de xtc' het intiemste is dat je gaat meemaken deze nacht. Je bestelt een wodka Red Bull, maar stoot per ongeluk tegen een gepiercte mannentepel aan. Wow, hallo. Deze adonis draagt alleen een strakke legging en een leren schipperspet. Én hij kijkt je aan. "Sorry! Heb je gemorst? Ik betaal wel een nieuwe", zegt de halfnaakte god. Je knikt: "Eh, ja. Ja, heel graag!" Binnen een nanoseconde heb je een nieuw drankje in je hand. "Ik heet David, kom je mee dansen?"

Hè hè, eindelijk 'mijn soort' mensen, denk je.

Fase 3: Je wurmt je tussen de leerbrigade
David neemt je mee naar zijn vrienden. De meesten dragen een doorzichtig shirt van gaas, een latex-tenue of een strakke rok met bretels. Ze bewegen alsof ze bij een concert van Beyoncé of Madonna zijn. Hè hè, eindelijk 'mijn soort' mensen, denk je. Je ruikt gewoon dat al deze mannen iedere pride een eigen boot hebben. Ondertussen heb je constant sensueel oogcontact met David, die lijkt te seinen dat hij even met je naar een rustigere ruimte van de club wil gaan. Sure, honey! Je bijt nog één keer op je onderlip, zodat hij ziet dat jij ook echt zin hebt, en volgt hem.

Fase 4: David stelt zijn vriendin aan je voor
"Dit is Sarah, leuk is ze, hè", zegt David, die oprecht benieuwd is wat je van zijn vriendin vindt. "We gaan binnenkort samenwonen in Almere." Wat?! Maar, die legging? Die tepelpiercing? Dat oogcontact? Jouw vrienden? Hoe ben jij niet hartstikke gay? "Ze is enig! Ik moet er weer vandoor, m'n vrienden, ze wachten op me!", roep je, terwijl je haastig de dansvloer op rent. Daar wordt het helaas niet beter. Alle vrienden van David, waarvan je zeker wist dat ze gay waren, staan ook te tongen met meiden.

Heteroman op hakken

Fase 5: Je checkt Grindr
Om zeker te weten dat die gaydar van je echt op non-actief kan worden gesteld, kijk je of deze mannen online dan op zoek zijn naar pik. Nog zo'n gezellige verrassing: de dichtstbijzijnde man is Gerard, zonder foto, vijf kilometer bij je vandaan. Je bent oprecht hartstikke blij voor heteromannen die zich vrij voelen in een legging, maar jij, jij slaapt vannacht alleen.  

Coverbeeld: Hanna Whittle

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau