Eigenlijk zou Beyoncé vorig jaar al optreden tijdens het jaarlijkse Coachella Festival, maar toen moest ze afzeggen omdat ze hoogzwanger was. Lady Gaga nam toen haar plaats in. Dit jaar kwam ze alsnog, waarbij ze trots riep dat ze de allereerste zwarte hoofdact was in de geschiedenis van Coachella.

Tijdens haar lied ‘Sorry’ zorgde Beyoncé voor kippenvel door een daverend ‘Suck on my balls’-intermezzo, waarmee ze haar eigen bijdrage leverde aan de MeToo-beweging. Ze bracht vooral recenter materiaal, dat hier en daar werd afgewisseld met een megaklapper als ‘Countdown’ (in een fraaie mix met ‘Hold Up’) en 'Single Ladies'.

Voor het opzwepende ‘Get Me Bodied’ deed Beyoncé een dance-off met haar zus Solange. Echtgenoot Jay-Z, met wie ze binnenkort op wereldtournee gaat, zong samen met zijn vrouw ‘Déjà Vu’ en het werd helemaal een spektakel toen Michelle Williams en Kelly Rowland het podium bestegen.

De drie vormden tot 2005 het trio Destiny’s Child. Op Coachella zongen ze ‘Lose My Breath’, ‘Say My Name’ en ‘Soldier’, met op de achtergrond een compleet orkest en tientallen dansers.

Op woensdag 20 juni staan Beyoncé en Jay-Z in de Amsterdam Arena. Via Ticketswap zijn nog kaarten verkrijgbaar. Hieronder enkele hoogtepunten van het concert van afgelopen weekend.