Wende Snijders wint prijs voor haar lied ‘Voor Alles’

Luister hier naar ‘Voor Alles’

16 april 2018, Winq redactie, 3 minuten

Zangeres Wende Snijders is bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor haar lied ‘Voor Alles’. De tekst van het lied is geschreven door Joost Zwagerman, die in 2016 is overleden.

De Annie M.G. Schmidtprijs is bestemd voor het beste Nederlandse kleinkunstlied uit het afgelopen theaterseizoen. Dit jaar werd de prijs voor de 26e keer uitgereikt.

De tekst van ‘Voor Alles’ is van de hand van Joost Zwagerman, Wende Snijders componeerde de muziek en voerde het lied uit tijdens haar theatershow. Ze won er een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt mee en een geldbedrag van 3.500 euro.

Griezelig goed
De jury, met cabaret-historicus Jacques Klöters als voorzitter, noemde ‘Voor Alles’ een griezelig goed lied. “Wende gebruikt een tekst van de bovenste plank voor haar intrigerende lied over angst. Het is een lange opsomming van beelden, onderbroken door een gezongen refrein dat je niet loslaat. Dat maakt het tot een lied van grote allure."

Het lied staat op het album dat dezelfde titel heeft als haar theatervoorstelling: Mens.

Het is niet de eerste keer dat Wende Snijders de Annie M.G. Schmidtprijs wint. In 2007 won ze deze ook al, met het lied ‘De Wereld Beweegt’.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau