Van vrijdag 20 april tot en met zaterdag 9 juni reist Der fliegende Holländer – Richard Wagners meesterlijke drama over de verlossing van de mens door de liefde – door het land. Darren Jeffery, Aile Asszonyi en Samuel Sakker vertolken hoofdrollen in de productie van de Nederlandse Reisopera, die wordt geregisseerd door Paul Carr. De première is vrijdag 20 april in het Enschedese Wilminktheater.
 
Componist/librettist Richard Wagner vond voor zijn muziekdrama Der fliegende Holländer inspiratie in de bekende sage over de kapitein die gedoemd is met zijn spookschip voor altijd over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan die vloek opheffen.

Zou je je leven geven voor de ware liefde?
De jonge Senta is verloofd met de jager Erik, maar wil zich toch opofferen voor de Hollandse zeeman. Wanneer de kapitein echter twijfelt aan haar oprechte trouw, springt Senta uit wanhoop van een rots. Daarmee verbreekt zij alsnog de vloek die de kapitein gevangen hield.
 
Wagner voorziet dit psychologische liefdesdrama, waarin de mensheid en de natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, van een toepasselijke soundtrack waarin het geluid van de zee voortdurend aanwezig is. Der fliegende Holländer is een absolute must voor iedere operaliefhebber en speciaal voor hen die eerder bij de Nederlandse Reisopera hebben genoten van Wagners Der Ring des Nibelungen en Tristan und Isolde.

DER FLIEGENDE HOLLÄNDER
Der Holländer: Darren Jeffery, Senta: Aile Asszonyi, Daland: York Felix Speer, Erik: Samuel Sakker, Der Steuermann Dalands: Thorsten Büttner, Mary: Ceri Williams. Regie: Paul Carr, choreografie: Andreas Heise, kostuum- en decorontwerp: Gary McCann, lichtontwerp: Alex Brok, video-ontwerp: Silbersalz Film. Consensus Vocalis en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. dirigent Benjamin Levy.
 
SPEELLIJST
Vrijdag 20 april: Wilminktheater, Enschede

Zondag 22 april: Chassé, Breda

Dinsdag 24 en donderdag 26 april: Zuiderstrandtheater, Den Haag

Donderdag 3 mei: Stadsschouwburg Utrecht

Dinsdag 8 mei: Schouwburg Rotterdam

Dinsdag 15 mei: Theater a/h Vrijthof, Maastricht

Vrijdag 18 mei: Stadsschouwburg Groningen

Vrijdag 25 en zondag 27 mei: Carré, Amsterdam

Donderdag 31 mei: De Spiegel, Zwolle

Zaterdag 2 juni: Orpheus, Apeldoorn

Donderdag 7 juni: De Harmonie, Leeuwarden

Zaterdag 9 juni: Stadstheater Arnhem

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Reisopera.