Showponies is momenteel te zien in de Nederlandse theaters. De revue is absoluut het gayste dat je dit theaterseizoen krijgt voorgeschoteld. Alex Klaasen heeft een groep topacteurs en –zangers om zich heen verzameld: vijf mannen en drie vrouwen. Dit zijn Freek Bartels (die een prominente rol naast Klaasen vervult), Jip Smit, Daniel Cornelissen, Jolijn Henneman, Kiefer Zwart, Cripta Scheepers en Roman Brasser.

Humor en diepgang
Wat je te zien krijgt, is lastig in een paar zinnen te vatten. Zo barst het ensemble uit in een lied over waarom in musicals altijd maar gezongen moet worden, voert het een hilarische sketch op over hoe het is om kind te zijn geweest en word je getrakteerd op een uitbundig gezongen lofzang op Grindr dat eigenlijk toch geen lofzang is. Volg je het nog?

Een ander hoogtepunt is een lied over porno. Of de solo act van Klaasen als een opgespoten zeemeermin. Het mooie is: het wordt nergens plat en na de pauze verandert Showponies van toon: de humor blijft, maar krijgt extra diepgang. Het resultaat: lovende recensies.

Stef van Gelder
We hebben even gedobbeld over welk van de heren we in het Instagram-zonnetje gingen zetten en het lot bepaalde dat dit Stef van Gelder was. Stef speelde eerder in musicals in Oostenrijk en Duitsland, studeerde af aan het conservatorium in Tilburg en was lid van het zangkwartet The Jukebox Boys. Gaan we nog veel van horen. Hier zijn z’n mooiste foto’s van Instagram.