Rocketman gaat over de jaren waarin Elton John nog Reginald Kenneth Dwight werd genoemd. Hij ging naar de beroemde Royal Academy of Music, waarna hij uitgroeide tot een ware hitmachine. Zijn eerste hit scoorde hij in 1970 met ‘Border Song’ en een jaar later haalde hij voor het eerst de Top 10 in Nederland met ‘Your Song’, een track die onlangs nog werd gecoverd door Lady Gaga.

Met name in de jaren zeventig stond Elton John hoog in de hitlijsten met ‘Crocodile Rock’, ‘Goodbye Yellow Brick Road’, ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’ en ‘Don’t Go Breaking My Heart’. Zijn laatste nummer 1-hit in Nederland scoorde hij in 2003, toen hij samen met boyband Blue een nieuwe versie opnam van zijn eigen ‘Sorry Seems To Be The Hardest Word’.

Onlangs maakte Elton John bekend dat hij stopt met toeren. Dat er nu een film over zijn leven wordt gemaakt, lijkt dan ook geen toeval, al is niet bekend of de zanger ook direct betrokken is bij het project.

Taron Egerton
De acteur die Elton John gaat spelen is Taron Egerton, bekend van Kingsman. De 28-jarige acteur werkte al eerder samen met de producent van de film, Matthew Vaughn. Die maakte de films Kingsman: The Secret Service en Eddie the Eagle. Nu werken ze dus weer samen voor Rocketman. De regie is in handen van Dexter Fletcher.

Drank en drugs
In de jaren zeventig en tachtig gingen de wildste geruchten rond over het losbandige leven dat Elton John zou leiden. Of die feesten vol drank, drugs en ongeremde seks ook onderdeel van de film gaan uitmaken, is ook niet bekend.