Wat een fraaie comeback had moeten worden, krijgt nu toch een lelijk krasje. Na vijftien jaar komt Shania Twain met een nieuw album en een toer. Ook was ze gast-jurylid in het nieuwste seizoen van RuPaul’s Drag Race. Voor veel fans is de country-zangeres een gay-icoon, maar die rekenen nu genadeloos met haar af.

Eerlijk
De reden: Shania Twain heeft gezegd dat ze op Donald Trump zou hebben gestemd. De zangeres komt uit Canada, dus heeft ze geen stemrecht in de Verenigde Staten, maar ze wilde toch haar duit in het zakje doen. In een interview met The Guardian vertelde ze dat Trump haar 'eerlijk' leek.

Ze zei: “Ik zou op hem hebben gestemd, want ondanks het feit dat hij onaangenaam overkomt, leek hij mij wel eerlijk. Wil je recht door zee of beleefd? Eigenlijk zou dat allebei moeten kunnen. Maar als ik zou mogen stemmen, koos ik niet voor bullshit. Ik zou gaan voor degene die zich transparant opstelt. En politiek is dat meestal niet.”

Storm
Nadat haar uitspraken bekend werden, brak er een stormpje uit op de sociale kanalen. Trump heeft weinig hart voor de belangen en rechten van homo’s en transgenders en Shania heeft veel LHBT+-fans. Maar mensen beschouwden haar nu niet langer als supporter van de LHBT-gemeenschap, wilden haar de status van gay-icoon afpakken en beten haar toe dat ze een carrière in de muziek voorlopig wel kon vergeten.

Geschrokken bood Shania Twain haar excuses aan. Ze zegt nu dat ze verkeerd is geciteerd en dat de context waarin ze haar uitspraken heeft gedaan niet duidelijk was. Wat ze bedoelde te zeggen was dat Trump geen doorsnee politicus was, maar iemand waarmee mensen zich konden identificeren.

“Mijn antwoord was onhandig. Ik wil duidelijk maken dat ik Trump niet steun en dat ik muziek maak om mensen samen te brengen. Mij gaat het altijd om inclusiviteit, zoals iedereen weet die me een beetje heeft gevolgd.”

Of het helpt? Wie weet, al zijn er nu nóg mensen die haar uitspraken citeren en gepaard laten gaan met de titel van een van haar grootste hits: ‘That Don’t Impress Me Much’.

Bron: PinkNews