Songfestival

De concurrenten van Waylon | De fout van de nationale finales...

Deel 5

29 april 2018, Winq redactie, 10 minuten

Benieuwd of Waylon dit jaar kans maakt op een plekje in de Songfestival-finale? Wekelijks nemen wij zijn concurrenten met jullie door. Dit keer met vreselijke rock uit Hongarije.

Aisel voor Azerbeidzjan

Sinds de tien jaar dat Azerbeidzjan meedoet aan het Songfestival, hebben ze altijd de finale gehaald. Zes keer eindigden ze zelfs in de top 10. Met Aisel gaan ze dit succes vast voortzetten, maar haar nummer ‘X My Heart’ is een beetje simpel. Slechts prima voor een matig gayfeestje.

Alekseev voor Wit-Rusland

Ophef in Wit-Rusland. Als een nummer vóór september al is uitgebracht of gezongen, mag het niet ingestuurd worden voor het Songfestival. Wat bleek? De Wit-Russische Alekseev had zijn nummer in het Russisch al een paar keer gezongen. Verschillende kandidaten die tegen hem moesten strijden tijdens de nationale finale besloten niet meer mee te doen. Het gevolg? Nou, eigenlijk gebeurde er niets. Alekseev won en over het akkefietje werd nooit meer gesproken. 

AWS voor Hongarije

Je moet ervan houden, laten we dat zeggen. Rockband AWS gaat met het nummer ‘Viszlát Nyár’ naar Lissabon. Het nummer gaat over het verlies een dierbare. Zijn vader, in het geval van de leadzanger. Tijdens het promotieconcert Eurovision in Concert sprong de leadzanger het Amsterdamse publiek in. Benieuwd of hij dat in Lissabon nog een keer doet...

Franka voor Kroatië

Vorig jaar stuurde Kroatië de homofobe zanger Jacques Houdek naar het festival. Hij werd in 2011 bekroond tot de meest homofobe man van dat land. Kroatië heeft dus iets goed te maken. Dat doen ze met Franka. Een zangeres en homoactivist! Helemaal leuk. Helaas stelt haar nummer ‘Crazy’ niet zo veel voor.

Ieva Zasimauskaite voor Litouwen

Ruim vierduizend mensen zongen afgelopen maand uitbundig mee met alle acts die dit jaar meedoen tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. Tijdens één liedje werd het helemaal stil. Dat was bij het optreden van de Litouwse zangeres Ieva Zasimauskaitė. Ze zingt het fragiele nummer ‘When We’re Old’ en die gaat zeker bij je binnenkomen.

Mélovin voor Oekraïne

De beroemde zangeres Tayanna deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de nationale voorronde in Oekraïne. Haar nummer ‘Lelya’ was enig en had vast en zeker gescoord tijdens het festival. Helaas koos het publiek voor Mélovin. Een zanger die een soortgelijk nummer als Wit-Rusland stuurt. Vooral zijn contactlenzen storen enorm.

The Humans voor Roemenië

Ook Roemenië ging de fout in tijdens de nationale finale. De Roemeense zangeres Feli deed mee met het nummer ‘Bună de iubit’. Een nummer dat makkelijk een grote zomerhit had kunnen worden. Het publiek koos voor de band The Humans die het land vertegenwoordigen met ‘Goodbye’. Het is een geluk dat ze veel buurlanden hebben.

Lees hier meer over de Songfestival-inzendingen die we eerder bespraken.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau