Eerder deze maand vloog de Australische rugbyster Israel Folau lelijk uit de bocht met zijn uitspraken over gays. Hij riep dat homo’s zondig zijn en in de hel komen als ze zich niet snel tot God bekeren. Hij heeft de Instagram-foto waar het commentaar bij stond inmiddels verwijderd.

Rugby Australia, de overkoepelende organisatie in het Australische rugby, heeft een beleid waarbij inclusiviteit voorop staat. Er volgden echter geen sancties tegen Folau, die zich eerder al uitsprak tegen de openstelling van het huwelijk voor gays. Online kreeg Folau ervan langs van de Australische LHBT+-gemeenschap.

Victory kiss
Nu doet ook Simon Dunn zijn duit in het zakje. De voormalige bobsleeër deelde een foto van hem en zijn partner Felix, waarop ze zoenend te zien zijn. De twee spelen samen in het homovriendelijke Londense rugbyteam The Kings Cross Steelers. Het bijschrift luidt: ‘Victory kiss’.

Via een retweet laat hij weten dat die voor Folau bedoeld was. Aan Gay Times vertelt Dunn dat de sportwereld nog altijd een plek is waar het zoenen van zijn partner na het winnen van een wedstrijd, wordt gezien als een daad van rebellie, of om mensen uit te dagen. “Het is bovendien een omgeving waar homofobe opmerkingen worden verdedigd als: dit is gewoon zijn mening.”