Tóch nog een fatsoenlijk einde voor Sense8

Vanaf 8 juni op Netflix

26 april 2018, Winq redactie, 2 minuten

Na twee seizoenen trok Netflix plotseling de stekker uit Sense8, een serie waarin mensen uit de hele wereld via hun geest met elkaar verbonden waren. Op 8 juni volgt een slotfilm, waarin alle plotlijnen alsnog netjes worden afgerond.

Sense8 in een paar zinnen navertellen is onbegonnen werk. Het komt er in het kort op neer dat een aantal mensen overal ter wereld elkaars krachten kan overnemen.

Nadat ze dit ontdekten, experimenteerden ze volop met de mogelijkheden, wat tegen het einde van seizoen één uitmondde in een bizarre orgie. In de serie was zo’n beetje iedereen seksueel fluïde en frontaal naakt werd niet geschuwd. Wat de acteurs betreft vielen vooral Max Riemelt, Daryl Hannah en Miguel Angel Silvestre in de smaak.

Smeekbedes

Nadat vorig jaar juni bekend werd dat er geen derde seizoen van Sense8 zou worden gemaakt, zijn de makers overspoeld met reacties, petities en brieven. Als gevolg daarvan heeft Netflix aan scriptschrijver Lana Wachowski gevraagd om alsnog een slot voor de serie te bedenken.

Nu komt er dus een afsluitende speelfim, die twee uur zal duren. Best snel ook al: vanaf 8 juni zal het definitieve (?) einde van Sense8 te zien zijn op Netflix.

Sense8 volgt het pad van de serie Looking, die door HBO na twee seizoenen werd gecanceld. Ook die serie werd afgesloten met een film, nadat fans daarom gevraagd hadden.

Bron: Nu.nl

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau