Interview: Inna zingt met Nederlandse DJ Dannic

26 april 2018, Jaap Bartelds, 3 minuten

Inna ken je van zonnige zomerhits als ‘Hot’ en ‘Deja Vu’. DJ Dannic staat in de wereldwijde DJ Top 100. Samen maakten ze ‘Stay’, een aanstekelijke track die ook alweer zo zomers klinkt. Wij vroegen de twee naar het wat en hoe van deze samenwerking, hun inspiratiebronnen en meer.

‘Stay’ is een lekkere zomertrack. Waar komt het lied vandaan?

Dannic: “Ik speelde op het Untold Festival in Roemenië en tijdens een interview kreeg ik de vraag of ik Roemeense artiesten kende. Ja natuurlijk, zei ik. Inna! Een week later had het management van Inna dat van mij benaderd en begonnen we na te denken over een samenwerking. Het heeft even geduurd voor ‘Stay’ er was – zo voelt het in ieder geval wel – maar ik ben er zo trots op. Het lied is energiek, vrolijk en groovy en met de stem van Inna is het zowel geschikt voor de dansvloer als op de radio.”

Kenden jullie elkaar daarvoor al?

Dannic: “Nee, we hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar ik was al fan van het werk van Inna.”

Inna, jouw grootste hits in Nederland waren ‘Hot’ en ‘Deja Vu’. Vind je het nog steeds leuk om die liedjes te zingen?

“Ja, ik zing ze nog steeds. Ik zing ze in een medley en niet meer de volledige nummers, want ik heb veel nieuwe tracks die ik ook wil zingen. Maar het is leuk om te zien hoe mensen er nog steeds van genieten en daar word ik weer blij van.”

Dannic, hoe omschrijf jij je eigen muziekstijl?

“Er moet altijd een groove in zitten. De ene keer is dat uit de speakers knallende ‘big room’ EDM, de andere keer een radiovriendelijk dance-popnummer met coole vocals. Maar alle tracks hebben een groove en een beetje funk. Ik wil mensen aan het dansen krijgen, hoe dan ook.”

Inna, als er één dance classic is die je mocht coveren, welke zou dat zijn?

“Nou, ik heb ‘Be My Lover’ van La Bouche gecoverd in een lied met dezelfde naam. En in mijn lied ‘Rendez Vous’ zit een sample van Mr. Presidents ‘Coco Jambo’.

Dannic, je hebt samen met Fedde Le Grand en Coco Star een nieuwe versie van 'Miracle' opgenomen. Welk ander lied zou je zelf willen uitbrengen?

“Coco’s 'Miracle' was onmiddellijk herkenbaar vanwege de zang van Coco, ik was heel blij dat ik deel uit mocht maken van dat project. Onlangs heb ik ‘In No Dip’ ge-revamped, wat ook een klassieke dancetrack is. Op dit moment werk ik alleen aan originele tracks en producties en focus ik me op de dingen die ik uitbreng op mijn eigen label, Fonk Recordings. Ik heb pas geleden een andere nieuwe track uitgebracht, ‘NRG’. Het is een instrumentale, krachtige dancetrack die ik maakte met Teamworx, een cool elektroduo uit Israël.”

Inna, je bent heel populair onder gays. Weet je waarom?

“Ik heb geen idee! Maar ik waardeer jullie liefde en steun heel erg. Ik hou ook van jullie en bedankt dat jullie mijn fans willen zijn en naar mijn muziek luisteren.”

Wie is jullie grootste inspiratiebron?

Dannic: “Ik ben geïnspireerd door Michael Jackson en Daft Punk.”
Inna: “Pink! Absoluut! Ik vind haar geweldig!”

Willen jullie vaker gaan samenwerken?

Dannic: “Zeker weten! Inna gaf de track precies dat lichte waarnaar ik op zoek was en ze voegde daar haar eigen draai aan toe. Ik ben heel erg blij met het resultaat.”
Inna: “Natuurlijk, waarom niet… Als de muziek goed is, ben ik van de partij. En Dannic is een geweldige producer en dj.”

Laatste vraag: wat kunnen we de komende tijd van jullie verwachten?

Dannic: “Ik ga een zomer vol festivals tegemoet en er komen mooie shows aan. Op Koningsdag draai ik in Eindhoven. Daarna speel ik in Zuid-Korea, Tokio en de VS. Verder draai ik op Summerburst en Tomorrowland en heb ik een set in de grootste club van Duitsland, de World Club Dome. Het is allemaal te volgen op mijn website.”
Inna: “Ik ben nu in Los Angeles voor een videoshoot. Verder werk ik aan mijn nieuwe album en ook ik ben te zien op verschillende festivals.”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau