Afgelopen vrijdag was er een receptie in het Witte Huis om de sporters te eren die hadden meegedaan aan de Olympische Spelen en de Paralympics. Donald Trump zou daar ook bij aanwezig zijn, maar hier hadden Gus Kenworthy en Adam Rippon geen zin in.

Eerder hadden ze al laten weten dat ze het absoluut niet eens zijn met de standpunten van Trump op het gebied van LHBT-rechten. Om die reden boycotten de twee de receptie in het Witte Huis. Ze waren niet de enigen: ook Lindsey Vonn, Erin Hamlin, Chloe Kim, Jessie Diggins en David Wise weigerden acte de présence te geven.

Backlash
Er volgde een backlash, waarbij de atleten werd verweten dat ze onsportief gedrag vertoonden. Ze krijgen toch immers geld van de overheid om professioneel te sporten en mee te doen aan Olympische wedstrijden?

Nee dus, liet Gus Kenworthy onmiddellijk weten. “Aan iedereen die roept dat Adam Rippon en ik geen overheidssteun meer zouden moeten krijgen sinds we het Witte Huis-bezoek hebben geskipt: we hebben nooit geld ontvangen. Nul dollar, helemaal niets.”

Geen cent
Hij vervolgt: “De VS is een van de weinige landen die geen cent betaalt aan zijn Olympische team om te trainen of om mee te doen. Al het geld komt van sponsors en donateurs.”

Sinds de Olympische Winterspelen zijn Adam Rippon en Gus Kenworthy erg close. Ze trekken samen op om dergelijke statements te maken en de kritiek van hun tegenstanders te pareren.

Bron: GayStarNews