Take That, New Kids on the Block, Boyzone, de Backstreet Boys en *NSYNC waren boybands die in de jaren tachtig, negentig en nul konden rekenen op dikke drommen gillende meisjes. Dat daar af en toe ook een bedremmeld jongetje tussenstond dat heimelijk verliefd was op zo’n boyband-jongen, kwam eigenlijk nooit ter sprake. En ook niet dat homoseksualiteit binnen die boybands angstvallig geheim werd gehouden.

Coming-out
*NSYNC bestond uit de leden Justin Timberlake, JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone en Lance Bass. Ze waren bij elkaar van 1995 tot 2002 en scoorden hits met ‘Tearin’ Up My Heart’, ‘Bye Bye Bye’ en ‘Girlfriend’. Pas vier jaar na het uiteenvallen van de band durfde Lance Bass te vertellen dat hij eigenlijk liever over een boy- dan girlfriend had gezongen. In 2006 verscheen hij op de cover van People Magazine en gaf een interview over zijn coming-out.

Weer twaalf jaar later is Justin Timberlake de enige zanger die grote hits is blijven scoren. Hij en de andere leden van *NSYNC kwamen onlangs samen in Los Angeles, waar ze hun eigen ster op de Hollywood Walk of Fame onthulden. Lance Bass maakte van de gelegenheid gebruik om na al die jaren zijn gay fans te bedanken.

Hart onder de riem
Hij vertelde: “In mijn tijd bij *NSYNC durfde ik niet te vertellen dat ik gay was, bang om het succes van de groep te verpesten. Achteraf heb ik veel te lang rondgelopen met mijn geheim, wat echt niet nodig was geweest. Daarom wil ik alle jongens en meisjes die worstelen met hun seksuele identiteit, een hart onder de riem steken. Ik heb hetzelfde doorgemaakt als jullie en sta achter jullie.” Hij bedankte alle fans voor hun steun en na de speech kreeg hij luid applaus van de andere *NSYNC-leden en het publiek.

Bron: Daily Mail