Direct nadat bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek zou brengen aan Groot-Brittannië, besloot activist Owen Jones hier iets mee te doen.

Hij opende een eventpagina op Facebook, waarop hij iedereen oproept mee te doen aan een demonstratie waarin een vuist wordt gemaakt tegen het feit dat Trump transgenders discrimineert en nauwelijks werk maakt van de verbetering van LHBT+-rechten.

Together Against Trump
Onder de noemer ‘Together Against Trump’ zal er een protestmars plaatsvinden voor de ambtswoning van premier Theresa May, op 10 Downing Street in Londen. Maar ook andere steden zijn aangehaakt.

Owen Jones schrijft: 'Het merendeel van de mensen in ons land wil een goede verstandhouding met de Verenigde Staten. Maar we keuren alles af waar Trump en het Trumpisme voor staan. We willen hem confronteren met de haat die hij verspreidt. Laten we een carnavalsoptocht organiseren als Trump er is. We geven hem een groots, Brits onthaal.'

Inmiddels hebben meer dan honderdduizend mensen zich aangemeld voor het protest.

Dragqueens en dragkings
Iets kleiner van omvang, maar minstens zo interessant is een protestmars die georganiseerd is door een groep vooraanstaande dragqueens. Cheddar Gorgeous, Violet Blonde, Liquorice Black, Anna Phylactic en Jonny Banks verzamelen zich op een centrale locatie in Londen, met in hun kielzog een zo groot mogelijke groep dragqueens en dragkings. Later sluiten zij zich aan bij de demonstranten van ‘Together Against Trump’.

Ongeveer duizend mensen hebben zich aangemeld voor het protest, zevenduizend mensen geven aan geïnteresseerd te zijn om te gaan.

Bron: Gay Times