Zach Link en zijn partner liepen op 15 april rond half een ‘s nachts over de U Street in Washington D.C., waar ze vanuit het niets belaagd werden door drie mannen. Ze kregen allerlei anti-homoverwensingen naar het hoofd geslingerd en werden geschopt, gestompt en geslagen.

Toegetakeld
Het politieonderzoek is nog in volle gang. In de nasleep van het drama durven Zach Link en zijn partner nauwelijks nog over straat. Wat ook niet hielp, was dat het gebit van Link dusdanig was toegetakeld dat hij het mentaal niet aankon om naar zichzelf te kijken.

Toen koppelde een vriend van het stel de twee aan Christopher Banks, een tandarts die ook in Washington D.C. woont. Hij besloot het gebit van Link te repareren zonder daar ook maar een cent voor te vragen. Hij bood Link zelfs aan dat hij terug mag komen als dat nodig is.

Liefde
Waarom Banks zo vrijgevig is? Omdat hij zelf gay is en weet hoe heftig de haat tegen homo’s kan zijn. In een interview vertelt hij: “We zijn allemaal onderdeel van een krachtige, liefdevolle LHBT-gemeenschap. Hoeveel haat er ook tegen homo's is, we zullen altijd blijven bestaan. Ik doe dit uit liefde, omdat we binnen de gemeenschap om elkaar geven. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan.”

De bovenstaande foto deelde Link op zijn Facebook-pagina. Banks staat links, Link staat rechts.

Bron: NewNowNext