Murphy doet dit na een gesprek met de Half Foundation, een organisatie die vrouwen en minderheden aan banen helpt. Zijn serie had al de grootste transgender cast ooit, nu doet hij nog meer om LHBT’s te helpen. “Ik kwam erachter dat ik meer moest doen dan alleen een show maken. Ik wil de LHBT-gemeenschap helpen,”

Pose, de nieuwe serie van Ryan Murphy, zoomt in op de ballroomcultuur waar nachtvlinders, transgenders, dragqueens en gays in alle soorten en maten voorbijkomen.

Een van de actrices die een rol krijgt in Pose is Angelica Ross. Zij werd eerder al genomineerd voor een Emmy voor de serie Her Story, over transvrouwen in Amerika. Ook MJ Rodriguez, Dominique Jackson en Hailie Sahar krijgen een grote rol in de serie. Zij waren nog niet eerder te zien in grote filmproducties.

Hulp van Janet Mock
Producer en schrijver Ryan Murphy ken je vast en zeker van Glee en American Horror Story. Hij zocht zes maanden naar de geschikte hoofdrolspeler voor zijn nieuwe serie. Ook heeft hij de hulp van Our Lady J (schrijver van Transparent) en transactivist Janet Mock ingeroepen voor het verhaal van Pose.

Evan Peters (American Horror Story), Kate Mara (House of Cards) en de half-Nederlandse acteur James Van Der Beek (Dawson's Creek) spelen ook een rol in de serie.

Bron: Gaystarnews