Pride-collecties en regenboogkleren

Wat trek je aan op de Gay Pride?

Shop een complete Pride-garderobe bij elkaar.

Leestijd: 4 minuten - door Jaap Bartelds op 15 mei 2018

Het Pride-seizoen is in volle gang. Maak er een feestje van en trek iets toepasselijks aan. Maar wat? Hier een overzicht van de mooiste Pride-collecties en regenboogkleren die je meteen online kunt bestellen. Zo shop je een complete eigen Pride-garderobe bij elkaar.

Dit artikel bevat zowel de officiële Pride-collecties die kledingmerken dit jaar hebben uitgebracht als zomaar willekeurig bij elkaar gesprokkelde items die we bij het thema vonden passen. Natuurlijk kun je in je gewone kloffie naar een Pride, maar mocht je zin hebben: pak eens lekker uit.

Levi’s Special Edition Pride Collection
Dit jaar komt Levi’s met een collectie speciaal voor Gay Pride, waarvan de opbrengst voor 100% ten goede komt aan de Harvey Milk Foundation en de Stonewall Community Foundation. T-shirts met teksten als ‘I Am Proud’, sokken, bretels: de keuze is reuze!

The Discriminant
Dit zijn pas mooie spullen! Een doorzichtige regenboogregenjas, glimmende ringen, een hoodie met druipende regenboogkleuren en deze prachtige Pride-armband. Of laat je navel zien met een crop top shirt. Hier vind je zelfs Pride-tandenborstels. Te bestellen in de US of A.

Hollister
Weliswaar is Hollister het tienermerk van Abercrombie & Fitch, dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om helemaal los te gaan in hun online Pride-winkeltje. Shorts, slippers, zwembroeken en tanktops, ze hebben het allemaal. En mocht je gaan stinken, dan is er zelfs een Pride-luchtverfrisser.

Feestbeest.nl
Gewoon uit de feestwinkel: deze pompeuze regenboogpolitiepet, voorzien van een stoere ketting en een rode klep. Niet roze, wat een beetje voelt als een gemiste kans. Kost je slechts 11,95 euro en is te koop via Bol.com.

Favorite Things
Maak er een sjiek feestje van met deze vlinderdas, eventueel gecombineerd met de bretels van Levi’s. Dit strikje is gemaakt van satijn dus hij glimt als een keutel in de maneschijn. Te koop voor 7,95 euro bij Bol.com.

Tee Public
Thank you for being a friend! Nog immer worden Dorothy, Rose, Sophia en Blanche vereerd als helden. Doe dat ook en koop dit shirt bij Tee Public voor twintig dollar. Eigenlijk vinden we deze mooier, maar die bezorgt Target niet in Nederland…

Dreamlily
Is dat niet beeldig, zo’n bloemenkrans in je haar? Dreamlily is een webshop die spullen verkoopt via Amazon. Als je nu bestelt, ben je over een week of twee eigenaar van dit prachtige plastic exemplaar. Trek er en hula-rokje bij aan en kom in Hawaïaanse sferen.

Amazon
Tik ‘Pride shirt’ in op Amazon.com en je krijgt meer dan veertigduizend zoekresultaten. Het liefst lieten we die hier allemaal aan je zien, maar we kozen voor dit olijke ‘Oh deer, I’m queer’-shirt. Komt uit een webshop genaamd Gay O.K., waar ze ook T-shirts verkopen met teksten als ‘You can pee next to me’ en ‘Is it gay in here or is it just me?’.

Converse
Nike had voor zijn Converse-merk een flitsende Pride-store ingericht met schoenen, veters, shirts en accessoires, maar bij het tikken van dit stukje deed-ie het niet meer!!! Gelukkig is er dan altijd nog eBay, want ze waren zeker de moeite waard.

Andrew Christian
Nee, Andrew Christian is niet zo deftig als Christian Dior met z’n bloedordinaire blotebillenbroekjes. Maar op een Pride zullen ze zeker niet misstaan. Deze jockstrap komt uit de Pride-collectie. Ze verkopen ook Pride-waaiers met eenhoorns erop en regenboog bodypaint, mocht je daar om verlegen zitten.

Look Human
Ben jij een ‘bisexual badass’? Of ‘the world’s okayest trans person’? Of ‘just a homo sapien’? Tja, van de teksten moet Look Human het niet echt hebben, maar er valt zeker genoeg leuks te scoren op hun site. Veel activisme hier, maar ook een beetje humor soms, zoals je ziet op het shirt hiernaast

Adidas
In juni maakt Adidas zijn nieuwe Pride-schoenencollectie bekend. Tot die tijd verwijzen we je wederom door naar eBay, waar een enorme lading nooit gedragen Pride-sneakers te vinden is. Deze bijvoorbeeld, die eruitzien alsof ze al tachtig Prides hebben meegemaakt.

Dit artikel zal de komende weken worden aangevuld zodra er weer een nieuwe collectie is gelanceerd. Of wanneer we weer iets mals of moois tegenkomen in een webshop. Zodat jij je straks van top tot teen in Pride-kledij kunt hullen.

Advertentie

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #88

Deze keer onder meer: Tim Oliehoek, de 26 beste gay biopics en James Corden.

Neem een abonnement

Geef cadeau