Video

Zo ziet Freddie Mercury eruit in de film over Queen

Bekijk de trailer van Bohemian Rhapsody

16 mei 2018, Winq redactie, 3 minuten

Nieuwe beelden uit Bohemian Rhapsody, de film over rockband Queen! Rami Malek zet een uitbundige Freddie Mercury neer en de trailer die net uit is ziet er veelbelovend uit. Kijk ‘m hier.

Het heeft even geduurd, maar Bohemian Rhapsody heeft nu echt vorm gekregen. In 2010 kwamen de eerste berichten naar buiten dat er een film in de maak was over de roemruchte rockband Queen en hun flamboyante frontman Freddie Mercury.

Aanvankelijk zou Sacha Baron Cohen de zanger spelen, maar die kreeg een ‘verschil van creatief inzicht’ met de oorspronkelijke bandleden van Queen. Later werd Ben Wishaw naar voren geschoven voor de rol van Freddie Mercury, maar ook dat liep op niets uit. Nu is het Rami Malek die de taak heeft volbracht.

Net echt
Rami Malek ken je als de ingetogen hoofdrolspeler in Mr. Robot. Des te verrassender is het om hem in de eerste trailer van Bohemian Rhapsody te zien als uitbundig rockende zanger. Met wat kunstgrepen lijkt de acteur bovendien behoorlijk op de echte Freddie Mercury.

De film begint met de opkomst van Queen en eindigt met het optreden op Live Aid, wanneer de band beroemder is dan ooit en Freddie Mercury vlak daarvoor bijna ten onder ging aan zijn liederlijke lifestyle. Wat de buitenwereld toen nog niet wist, was dat Mercury hiv had. Zes jaar na Live Aid stierf hij aan de gevolgen van aids.

Wayne's World
In de film zijn naast Rami Malek onder meer Ben Hardy, Aiden Gillen, Tom Hollander en Mike Myers te zien. Die laatste is groot fan van queen. In zijn film Wayne’s World bracht hij al eens een hilarisch eerbetoon aan Queen, in de vorm van een lipsync battle op de grootste hit van de band, ‘Bohemian Rhapsody’.

Ook leuk: er is een wedstrijd waarmee je jouw stem kunt laten horen in de film. Kijk hiervoor op Putmeinbohemian.com.

De film Bohemian Rhapsody verschijnt op 2 november in de bioscopen. Hier de trailer.

Bron: Homorazzi

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau