Video

Bekijk de trailer van Alone in the Game, een docu over homofobie en sport

22 mei 2018, Winq redactie, 3 minuten

Hoe is het om in een wereld te verkeren waar homoseksualiteit min of meer taboe is en waar je als gay nooit echt jezelf kunt zijn? Alone in the Game is de naam van een nieuwe documentaire over homofobie en sport. Bekijk de trailer met onder meer skiër Gus Kenworthy en voetballer Robbie Rogers.

Hoewel de acceptatie van LHBT’s wereldwijd toeneemt, staat de sportwereld erom bekend een gesloten bastion te zijn waarin heteroseksualiteit de norm is. Hier en daar wordt de coming-out van een individu aangemoedigd door medesporters, maar veelal blijft een sporter die gay is liever in de kast zitten, bang voor de spreekkoren vanaf de tribunes of geklier in de kleedkamer.

Alone in the Game is een documentaire van David L. McFarland, die inzoomt op homofobie en transfobie in de sportwereld. De focus ligt hierbij op Amerikaanse sporten. In de documentaire is te zien dat er bijna geen openlijk homoseksuele sporters zijn op professioneel niveau.

Gus Kenworthy
De documentaire duurt anderhalf uur en bevat interviews met Gus Kenworthy, voormalig NBA-speler Jason Collins en de voetbalspelers Robbie Rogers en Megan Rapinoe. Hieronder de trailer, die een eerste indruk geeft van de stand van zaken in de Amerikaanse sportwereld.

Bron: Homorazzi

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau