Up & Coming

'Jongens'-acteur Jonas vindt zichzelf steeds opnieuw uit

Acteur Jonas Smulders

27 mei 2018, Thomas v. Huissteden, 3 minuten

Hij vindt zichzelf steeds op nieuw uit, maar voor het grote publiek is Jonas Smulders (24) eigenlijk al lang geen nieuwkomer meer. In meerdere films speelde hij de sterren van de hemel.

Zo verwierf hij grote bekendheid door zijn ijzersterke filmrollen als homo-escort, drugsdealer of beste vriend. Wij denken nog regelmatig terug aan de succesvolle coming of age-film Jongens (kijktip!).

De carrière van Jonas begon in 2011 met een kleine rol in de serie Hoe overleef ik? waarna hij rollen vertolkte in diverse Nederlandse films en series. Toch werd hij op de toneelschool meermaals niet aangenomen. Achteraf gezien misschien maar goed ook, want ondertussen stroomt zijn IMDB-pagina vol met projecten en wordt zijn naam steeds vaker genoemd als eentje die we zeker in de gaten moeten houden (en daar hebben we absoluut geen moeite mee).

Komende zomer verbreedt de blonde acteur zijn horizon wederom door zijn theaterdebuut te maken.

Zo werd hij begin dit jaar door een internationale vakjury aangewezen als een van de tien meest getalenteerde Europese acteurs. Toch is acteren niet het enige waar Jonas zich mee bezighoudt. De Gouden Kalf-winnaar focust zich namelijk steeds fanatieker op het zelf regisseren van films. Zo studeert hij momenteel regie aan de Kunstacademie, en kwam in 2017 zijn eerste korte film TEX uit, waarbij hij de regie in handen had en zichzelf een van de hoofdrollen toebedeelde.

Is dat alles? Nee, dat is zeker niet alles. Komende zomer verbreedt de blonde acteur zijn horizon wederom door zijn theaterdebuut te maken, samen met mede-Gouden Kalf-winnaar Martijn Lakemeijer. Zo zal hij te zien zijn in Marcus Azzini’s stuk Allemaal mensen, dat wordt opgevoerd tijdens het rondreizende festival De Parade.

Een frisse kop, met inhoud. Deze heren zijn up & coming. Tips? Stuur ze naar redactie@winq.nl.

Coverbeeld: Janey van Ierland

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau