In het zonnetje: Corry Konings

22 mei 2018, Winq redactie, 5 minuten

Volgens het regionale dagblad BN DeStem zijn er drie redenen waarom homo’s dol zijn op Corry Konings. In een artikel, waarin je naam Corry Konings net zo goed had kunnen vervangen door Willeke Alberti, Imca Marina of – oké dan – Bonnie St. Claire, wordt Corry op het schild gehesen als 'moeder aller homo’s'. Vooruit dan maar: hier een eerbetoon aan tante Cor.

Eerst even de drie redenen waarom Corry Konings volgens BN DeStem zo geliefd is onder homo’s. Allereerst: ze is er altijd, ook voor mensen die niet kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van hun ouders. De moeder aller homo’s dus.

Reden twee: het liefst staat Corry in een partytent waar ze vanonder een discobal met glitterconfetti een ‘glamoureuze show’ in elkaar draait. Glitter en glamour zijn Corry op het lijf geschreven en al die pracht en praal vinden veel leden van de homogemeenschap prachtig, zag BN DeStem.

Reden drie: Corry’s liedjes zijn uit het leven gegrepen, en zoals Corry zelf al eens vertelde aan BN DeStem: “Homo’s kunnen ook heel gevoelig zijn.” Volgens de krant gaat ieder lied over de ‘emotionele achtbaan’ die het leven is.

Hoewel alle drie de redenen nogal obligaat zijn en bovendien van toepassing op zo'n beetje iedere zangeres op leeftijd met een moederlijke uitstraling, is dat natuurlijk nog geen reden om Corry hier niet mee te feliciteren met een extra eerbetoontje vanuit onze hoek. 

Dus houd tissues gereed en snotter gezellig mee vanonder een discobal met glitterconfetti. Hier Corry’s grootste emotionele achtbanen.

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
De titel moet je niet al te letterlijk nemen, natuurlijk, of er iets vunzigs van maken. Want zo zit onze Corry niet in elkaar. Hier maar liefst twee verschillende versies van dit prachtige lied over verliefdheid en de emoties die daarbij komen kijken.

Adios Amor
Corry is niet alleen een homo-, maar ook een stijlicoon. Voor haar hit 'Hung Up' leende Madonna een sample van ABBA en het kapsel van Corry. Zoals je bij BN DeStem hebt kunnen lezen, houdt Corry haar outfits altijd 'tiptop zonder dat het ooit 'te' wordt'. Voor Corry dus geen cameltoe-pakje, maar een bescheiden okergeel ensemble dat is afgestyled met 'Don't Tell Me'-cowboylaarzen.

Huilen is voor jou te laat
Tot Pharrell Williams haar record versloeg met zijn 'Happy', was Corry recordhouder met de single die het langst in de Nederlandse Top 40 heeft gestaan. Haar lied over huilen hield het maar liefst 41 weken vol. Ze zingt het lied overigens alweer 48 jaar, wat op zich ook een eervolle vermelding waard is.

Mooi was die tijd
Hier doet Corry Konings de zangeressendans der dansen: de vingerknip-met-voet-stap-tik-tegen-de-hak-dans. In slow motion nog wel, wat het publiek niet helemaal begrijpt: dat klapt erop los alsof het zich in een parallel universum bevindt. 

Igorowitsch
Deze vergeten parel is een Russische stamper, zoals de titel al doet vermoeden. Corry vertelt hier al zingend het tragische verhaal van een zekere Igor, die het niet gemakkelijk heeft gehad, zoals je hoort in de mineurtonen van het lied. 

Voor alle fans
We snappen best dat je nog lang geen genoeg hebt gekregen van onze Corry. Daarom speciaal voor alle fans: haar aflevering van Voor alle fans!

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau